15 Ağustos, 2006

Havuz,börek ve mülakaat..(Ne üçlü ama)


Tatilden döndüğümden beri bu şahane böreği resimlemek istiyordum.Kayınvalideme gittiğimizde bize kendi elleri ile açmış olduğubu güzel böreği ikram etti.Tadının güzelliğini anlatamam.Yufka böreğini lezzetli diye biliriz ama bu muhteşemdi.En yakın zaman da tarifini alıp hem yayınlayıp hem de kendim deneyeceğim.hamuru biraz ince açmak gerekiyor ,bu konuda biraz endişeliyim.Ama o kadar lezzetliki denemeye değer.O gün kayınvaldemin balkonunda güzel bir akşam üstü yaşadık.Denize karşı içilen güzel bir çay gibisi yok gerçekten.Bu arada sağ alttaki çiçekde kayınvaldemin balkonunda açan pek çok çiçekden biri.Bazı insanların eli gerçekden uğurlu mu diyeyim ne diyeyim
,ektiği her çiçek açar,benimse ektiğim hiç bir bitki iflah olmaz.Ölmez ama ne çiçek açar ne canlanır,öyle perişan biçimde yaşar...en iyisi bir gün ben o çiçekleri de görüntüleyim sizler için.


Diğer resimler hafta sonu aşırı sıcak kaçamak adreslerimiz ,bir tanesi,İstanbul un güzel havuzlarından biri,diğeri de bizim evin balkonu...Pazar sabahı stres le uyandık.gece uzun ve sıcakdı çünkü.Bizim evde en üst kat olduğu için sıcağı da ayrı bir güzel oluyor.

Sabahın köründe resmen sıcakdan kurtulma amaçlı havuza gitmeye karar verdik,hatta geç kalmamak için yani güneşe kalmamak için ben hemen kahvaltı öğününü arabada yapma parlak fikrini ortaya attım ve kabul edildi.Arabada sandwichlerimizi yiyerek vardık havuza.Tabi hemen attık kendimizi.Mercimek hanım çocuk havuzu için artık biraz büyük kaldı,boyuda yaşıtlarından epey uzun olduğu için onu seyrettik durduk.Ortam çok güzeldi,havuz ağaçlık bir alanda olduğu için esinti ve geleneksel Çakkıdı çakkıdı....OOOOO yüzünü bile görmek istemiyorum eşliğinde .....pazar gazetelerimizi havuz kenarında okuduk..Bu arada o yavru kuşlar ise arabamızı yıkattığımız benzincide mercimek hanımın hayretle izlediği bir manzaraydı.Zor ayırdık küçük hanımı.

Tabi kaçış yok bu güzel keyfin ardından eve gelince bu kez de balkona kurduk tezgahımızı,esintinin çıkmasını bekledik yatmak için...

İki gündür ise görevliyim öğrenci alım mülakaatında.Çok ilginç çocuklar vardı...Hepsinin OKS puanları çok düşük.sebebini sorduğumuzda çoğunun ya burnu kanamış ya da kaydırmış...Bi tanesi de "yeterli çalışmadım "demedi...Şaşdık kaldık duruma....Yeni gençliğin durumu hakikaten düşündürücü.Hepsi kavgaya meyilli,çoğunun disiplin cezası var....Şehit bir polisin kızı vardı.O bizi çok duygulandırdı.Evraklarında yazmadığı için biz doğal olarak" baban ne iş yapıyor "deyince "şehit" dedi çenesi titreyerek."Annem yeniden evlendi ama ben bunu sorun etmiyorum "dedi biz sormadan...
Yine öğrencinin biri psikolog olmaya karar verdiğini söyledi.Nedenini sorunca da "Ailem benimle ilgilenmek ,benimle vakit geçirmek yerine beni sürekli psikoloğa götürüyor" diyince de çok şaşırdık.
Yine başka bir öğrenci tek idealinin Çin den matkap getirip (!) burada satmak olduğunu söyledi.

Ne diyelim bu gençlikle sonumuz hayır ola...

Comments:
Çinden matkap ha? Hayır olsun dileklerine katılıyorum valla. Aceba nerde yanlış yapıyor aileler diye düşünmeden edemiyorum. İlerde benim de hayırlısıyla bir çocuğum olduğunda nasıl yetiştireceğim konusunda endişelerim var. Baksanıza psikolog olayı.
Havuz kesiyor değil mi, sıcaktan bunaldıkça cup cup...

blogcu.com/balkizyaren
(yorumları diğere de açın amaaaaaa:))
 
su balkon sefalarina bayildim oncelikle, hele o borekler nasil oyle Allah'im gel beni ye diyor sanki?:) hafta sonuna bir suru sey sigdirmissin ne guzel... o mulakatta ki cocuklarin da cin olmadan adam carpma taktiklerini de cok komik buldum.. sanirim durust olmanin ne kadar kutsal oldugunu unutmuslar yada aileleri yeterince hatirlatmamis, ogretmemis.. ogretmen olarak isiniz cok zor...

sevgiler,
Banu
 
Havuz süper gözüküyor:))
Çocukların söyledikleri ise çok ilginç ve düşündürücü...:(
 
Çin'den matkap!!? Ne girişimcilik!
Ya ailesinin psikoloğa götürdüğü çocuğa ne demeli?
Anne babalara ne oluyor böyle??
 
çok enteresan şeyler söylemişler hakkaten çocuklar...üzücü hatta.
 
Börekler neffiis göünüooo:) öğrencileri de allah kurtarsın:)

SewgileR;Sinem...
 
Şeydacım,ailelerin yanlış yaptığı öyle çok şey varki,öncelike benim çalışdığım bölgedeki veli profili değişik.Her şeyden önce baba yok piyasada.Tüm yük annede .Zaten babaların çoğunun ne iş yaptığı belli değil.Ben kendi öğrencilerime sorduğumda akşam yemeğini ailecek yiyen aile sayısı çok az..Gerçekden ailenin rolü çok önemli ama farkında olana..

Banucum,balkon sefaları olmasa çeilmez bu sıcaklar..Böreklere gelince kayınvaldem bu konuda gerçekden rakipsiz.Sayesinde hamileyke 25 kilo aldım!

P:A gerçekden bu meslek sevilmeden asla yapılmaz bence.Ben gerekden işimi çok severek yapıyorum.Çoğu zaman sınıfa girdiğim zaman tüm sıkıntımı derdimi unutuyorum.

Crescent,havuzun ortamı pek bi huzurlu.Girmesen bile oturmak yetiyor.

Annelogcum,o girişimci çocuk öyle şekerdiki anlatamam.Gözler parıl parıl..Hadi desen gelicek senle Çİn e....

Huysuzcum,unlar daha hatırlayabildiklerim.Daha da var hatırıma geldikçe anlatırım.Mesela bir kız vardı."Ya arkeolog ya da doktor olucam "dedi.Bende şaşırdım tabi çok farklı iki alan.sebebini sorduğumda ailem doktor olmamı istiyor ama ben arkeolog olmak istiyorum dedi...E hangisi olacaksın dediğimde de "aslında ev hanımı " dedi .

Sinemcim,daha ne börek photoları göreceksin sen burda..
 
Çağıl dalma rekoru kıran Yasemin Dalkılıç haberlerini çokça okuduğumuz sene(hem de yaşı küçükken) babasına sormuştu..Bu iş para kazandırır mı diye! Yani ilk önce para..Öyle yetiştirmiyorsun ama hedefler belli :))
 
OHH NE GÜZEL HAVUZA GİTMİŞSİNİZ...BU SICAKLARDAİYİ GELİYOR İNSANA DOĞRUSU :)
ÖĞRENCİLERE GELİNCE, YAZIK DİYORUM AİLE İÇİ ŞİDDETLERİNDEN GEÇİMSİZLİKLEİRNDEN VE ARKADAŞ BOZUKLUKLARINDAN KAYNAKALNIYOR..
 
sefanız olsun canım hafta sonu bizde havuzdaydık :) börek tarifinide gonderirsin bir ara.
 
Asortik,demek öyle dedi Çağıl..Oun bir şubesi de bizim evde var.Neden üstü açık araba almıyoruz?Biz fakir miyiz?Havuzlu ev alamaz mıyız?Sorduğu sorulardan bazıları.Sözde kontrollü aileyiz biz!!

Peace, allahdan havuzlar var..Evde küvet de yok ki içine girelim...

Gamzelicim,her sene ben karar veriyorum,bu havuzlar mikrop yuvası gitmiycez diye,her yaz da vazgeçiyoruz bu fikirden.

Y.P ,Thanks

Sevil tarifi alır almaz yayınlayacağım..Sanırım sen açma konusunda kendine güveniyorsun =)
 
Mülakattaki çocuklar... Ne düşüneceğimi bilemedim....Hele de psikologa götürülme hikayesi, of ki ne of canım sıkıldı...
 
Zeynocum ,durum biraz vahim gibi görünüyor değil mi?
 
simdi hem havuzu hem boregi canim cekti ama daha iyisi havuz basinda borek :)
 
Bak o çok güzel olurmuş Hayal..Düşünemedik börekleri kapıp havuza gitmeyi..
 
Thanks,Sally...
 
havuzsuzda olmuyor be :)
 
Gamzecim,napalım,deniz olmayınca havuzla idare etmek zorunda kalıyoruz..
 
AGEcugum, ac karnina okumamaliymisim senin borekli blogunu... yumyum:)) cocuklardaki dogru tespitlerin ise ne kadar hazin:(
Kuguboynu
 
Hoşgeldin KUĞUCUMMM:::)
 
son numara beni düşündürdü şu psikolga giden cocuğun söyledikleri zira ben çocuğuma ulaşamama durumunda mutlaka psikologa götürmeyi düşünüyorum. ve hatta şimdi bile bazı durumları için uzmana danışmayı düşünüyorum. kaldı ki gelişmiş ülkelerde ekmek gibi su gibi bir ihtiyaç psikolog, çocuğun söyledikleri düşündürücü. ailesine kızgınlığının dışa vurumu gibi biraz ama düşündürücü. değişik bir yaklaşım. akıllı çocukmuş.
 
Son cevap beni de üzdü. NE kadar ilgilenmek istese de insan gerektigi kadar ilgilenemiyor olabilir. Yani cocugun ilgiye aclıgı doyuralamayabilir. Budurumda ebeveyni suclamak da yanlıs olabilir.
MEsela ben bazen cok ilgileniyorum bazen hic ilgilenemiyorum kızımla, ki ne kadar da seviyorum onu.
Yani ne bileyim, sucluluk duyguma değen bir durum oldu şimdi :)
 
ahhh ah canım meslektasım yaz yaz da insanlar cocuklarını daha bır yakından tanısın.
 
nerelerdesin age, böreği mülakatı koydun posta gittin gelmedin. hadi bekliyoruz.
 
Binnur ,hepimiz aynı şekilde,bazen çocuklarımıza yeteri kadar zaman ayıramıyoruz.Seminerlerde söylenen hep aynı.Çocuğumuza ayırdığımız zamanın uzunluğu önemli değil ,kalitesi önemli.Buna çok inanıyorum ben.çalışan bir anne olarak..

Aquacım devamı var,yakında..

Y.K,çok haklısın ama o kadar yoğunumki,en kısa zamanda güncelliyeceğim ,söz..=)
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER