02 Mayıs, 2006

Neseli ve Salı koşuşturması...


Öncelikle Neseli blogunu kapatmış buna çok üzüldüğümü belirterek başlamak istiyorum.Gerekçelerini okuduğumda haklı aslında.Bende epeyce tereddüt ettim son yaşananlardan sonra.Epeyce yazmak içimden gelmedi.Şimdi kim, hangi kendini bilmez ne çamur atacak endişesini yaşadım durdum..... Postumu yazmak için heyecanlanan ben bu olaylardan sonra epeyce bir hız kesdim........

Ta ki akılıma hastalandığımda ilk geçmiş olsun diyenlerin,kızımın su çiçeği esnasında bana ilk yardımcı olanların,kızımın dgünü için bana birbirinden güzel önerilerde bulunup kızımın harika bir dgünü geçirmesine yardımcı olanların,bunalımda olduğumda beni ilk neşelendirmeye çalışanların blog arkadaşlarım olduğunu hatırlayınca her şey o anda değişti vebu dostlukları kaybetmek istemediğime karar verdim.Gerçe hayattaki çoğu hasetden uzak ,karşılıksız bu kadar içten bir paylaşımı başka bir yerde bulamayacağım gerçeğinin idrakine vardım.

E bende sonsuza kadar mı yazacağım?Tabiki öyle değil dış mihraplara dayanabildiğim sürece yazacağım . Ve NEŞELİ haklısın anonim yorumlara kapattım blogumu.Ama buna mecbur kaldım biliyorsun,bırakılan çirkin saldırıları.Tabiki bu çözüm değil ama bir an öfkeme hakim olamadım.Ben senin devam etmeni istiyorum nacizane.....Belki blogdan adres alırsın ya da sen aç ben anonim yorumları açacağım sööööz.. Mailini nasıl edinebilirim!!

Evet bu konuyu yazmadan edemedim.Çünkü Neşeli benim önem verdiğim dostlarımdan!!

Aslında bilindiği üzere salı günleri benim İstanbul gezilerimin had safhada olduğu bir gündü ama bir kaç haftadır bunu gerçekleştiremiyorum.Bu haftada aslında -- çok mühim bir arkadaşımla görüşmem vardı ama -- olmadı bilahare bahsedeceğim kendisindenn.

Tam çıkıyordumki bugün Goncam aradı veee İngiltereden bir arkadaşının geldiğini ve eğer --mümkünse-- yemeğe davet etmek istediğini söyledi.Tabi bende nası kırarım goncamı.

-Kaç gibi gelirsiniz?
-Sen hazır olunaca ara bizi..

Demesiyle ben kendimi önce pazara ordan migrosa ışık hızı ile ordan oraya attım durdum.Pazarda vakit kısıtlı olduğu için ilk gördüğüm tezgahdan ne arsa topladım.Pazarcının gözleri parladı tabi...Arabada gelirken kafamda oluşturduğum menü kafamda dönüp duruyordu...Ne lazım?? Ne lazım??

Mercimek çorbası
Ali Nazik
Z.Taze Fasulye
Şehriyeli Pilav

Yapışan ve ısrarla elimdekileri almaya çalışan hamaldan kurtularak eve geldim.E tabi hamal haklı topuklu ayakkabılr etek ceket pazarda bi tip...Eve geldim tabi karnım zil çalıyo ....Aldığım simitle bir ziyafet peynir,taze salatalık domates...Taabi bunları yiyince yaydım...Ama zaman kısıtlı yemekler yapılacak ve mercimek hanım okuldan alınacak....Allah güç veriyo valla zor durumda 2 saat içinde yukardakiler patlıcan közlenmesi hariç hazırdı...

Koştur koştur döndüm okula ve aldım fıstığı geldim eve .Herşeyi tam hazır ettim oturup dinlenicekken kapı çaldı vee geldi bizimkiiler ve goncanın elinde resimde görünenler....Bütün gün tatlı yemeyen ben Bolulu Hasan usta yı eve taşıyan eşime teşekkür yerine feci bir bakış fırlatıverdim....Ve sırf tatlı yiycem diye yemek yemedim....

Of of ben hiç akıllanmıycammm ..

Comments:
Ben de BHU'ya bayiliyorum, yemeyeli aylar oldu, geliyim bir suru keskul yiycem :) Sevgiler.
 
Çalışan anne olarak bu otomatiğe bağlama olayını aşmış bulunuyoruz doğal olarak,ev kadınlarının 1 günde yaptıklarını bizler 2-3 saat içinde yapıveriyoruz.
Mesela kaşla göz arasında okula çıkmadan bu yorumu yazdığım gibi ;P

Tatlı olayında aynı taktiği uygularım bende age,yemak yok ,tatlı var:)))
 
Canim, bu blogarkadasligi neden var? Cünkü birbirimize yardimci oluyoruz, iyi günde ve kötü günlerde, derdimizi anlatmaya calisiyoruz veya sevinclerimizi veya basarilarimizi, ve güzel yorumlar geldiginde insan daha da cok yazmak istiyor, ama öyle aptal ve salak insanlar varki bu mutlulugu bozuyor, iste bu aptal insanlarin yüzünden biz bu yasadiklarimizi, heycanimizi ve sevinclerimizi neden kaybedelim? Sonunda onlar kazaniyor, yaa ben artik negativ isimsiz kisilerin yorumlarini direk siliyorum, önem vermiyorum. Ona göre senle de yeni tanisdim ve sayfani begeniyorum, sakin öyle kapatma falan filan aklindan gecmesin:)) Tabi sen bilirsin nereye kadar yazacagini, bakmissin bir 10 sene gecmis ve sen yazdiklarini okuyorsun veya kizin okuyor, bir düsünsene, kizin kendi yaramazliklarini okuyor:))

Yemek konusuna gelince, masallah sana tüü tüü tüü, 2 saat icinde bu kadar kosturma ve hazirlamayi iyi yapmissin, umarim esine güzel bakislar atiyorsundur artik:))

Sevgiyle kal
 
Bir kaç insan gelip diyologda bulunduğumuz , dostluk kurduğumuz arkadaşlarımızı kıskananlar arayı bozanlar ...ben çok sıkıldım artık bu insanlardan ..sildikçe yine yazıyorlar... vllahi inanırmıınız benimde içimde eskisi kadar yazmak gelmiyor ama yine bir kaç arkadaşlarım için yazıyorum...Çünkü siz dostlarımı ben çok seviyorum...

Yemekler eminim süper olmuştur ki..Alınan tatlılarda süper...Eee adı üstünde Bolu'ku Hasan Usta...
 
Gitseydin eger cok uzulurdum Agecugum...
Yemeklerinde de marifetli ellerine saglik.
Kuguboynu
 
Pınarcım,eminim çok daha güzellerini yaparsın sen.

Biyonikim,doğru diyosun ben bile şaşırıyorum biyonik oldum kedim gibi...
 
Sevilaycım çok haklısın bende vazgeçemiyorum burdaki paylaşım ve dostluklardan .Postumda da belirttğim gibi iyi kötü herşeyimizi paylaşıyoruz.Mutluluğumuzu da üzüntümüzüde paylaşıyoruz..Umarım uzuuun yıllar sürdürebiliriz.

Gamzelicim istemediğim commentleri nasıl sileceğim??

Kuğucum,gitmememde seninde payın büyük bilesin..
 
Neşeli de gelir yakında agecim,dayanamaz eminim..sen zati bi yere kıpırdama,gelir bulurum seni bilirsin:)
bu arada o resimdekilerin aynısı bizim dolapta da mevcuttu 2 gündür..bu kocaların bolulu hasan usta sevdası nedir anlamadım..hayır onların sevdası bize zarar..anlamıyolar:)
 
Neşeliye ben de çok üzüldüm age35.Dediğin gibi bu olaylar hepimizi bir parça soğuttu blog yazmaktan ama ya yaşadığımız dostluk duygusu? Ben, burada yaşanılan dostluklara önem veriyorum, gitmek fikri geliyor ara sıra aklıma ama yazmadan durabilecek miyim bilmiyorum.Bu arada 2 saat içinde hazırladıkların eminim muhteşem olmuştur. hem ben birşeye dikkat ettim çarçabuk yapılan şeyler daha bir leziz oluyor sanki...
 
Age cigim gelip hevesle cvp var mi diye simdi baktigimda, bana yazdigin tek cumle ile musaadenle ben biraz simarrrrdim:)) Teveccuhune tesekkur ediyorum, biliyorsun en basindan beri o pozitif enerji karsilikli canimcim.
Kuguboynu:))
 
Age'cim
ağzına biber sürerim bak!!... ne o öyle kapatma lafları felan!!... Biz senin yazılarını, yorumlarını, Salı gezmelerini okumak istiyoruz ona göre :)
 
Crystalım inşallah dediğin gibi olur ve döner.Bolulu Hasan yaktı bizi valla.Ben profitrolünü yedim ilk kez çok güzelmiiiş.Diğerleri de kaymaklı ekmek kadayıfı ve aşureyi götürdüler.Şu an hala dolapda var ama ben yemedim bugün çünkü pek keyfim yokdu.Allahdan!!Demek bütün goncalar bir!!

Evet ya Zeynocum bazen saatlerce uğraşıyorum yemeklerle istediğim gibi olmuyor.Bazende ki özellikle böyle koşturduğum vakitler tadından yenmiyor.Nedendir bilinmez!

Kuğucuuuum,o güzel elektirik taaa buralara kadar geliyor.Hiç bitmesin emi?

Damlacım,gerçekten öyle bir "gönül bağı" oluşdurduk ki vazgeçilmez oluyor bir aşamadan sonra..İsimlerinizi görmek bile yetiyor..Görmeden tanımadan a bu benim arkadaşım diyorum başka linklerde görünce=)
 
Sakın ha, gitmek, bırakmak yok :)
Bu arada marifetli hatunsun ben 2 saatte yetiştiremezdim o kadar yemeği.BHU tatlida üstüne tanımam :)
 
Güncüm yetişdirdim ama tabi bel,baş ve sırt ağrılarını saymıyorum ...

Alyacım,ne diyorsun geliyorsun demek.. hemen yaktım ocağın altını ,çıkardım etleri buzluktan,bekliyorum..Kurs da iyi fikir aslında on line ymek yapıcam .Biliyor musun bir site var aslında ,belkide biliyorsundur.Devletsah.com du galiba.Yemeklerin yapımını video dan izliyorsun!
 
dönüp bakınca hayatımız koşturmaca walla.. koştura koştura işe git, orda koştur, eve gel bebeğin peşinden koştur, yemek hazrılamak için koştur..nereye kadar dimi?
 
Commendleri açtınmı istemediğn yazının altında çöp kutusu var oraya bas siliniyor...
 
vallahi age aynen bizde de böyle oluyor. tatlı meselesi. hadi ye.. yersin yersin.... muhabettleri:)) anliyorum seni.
neselinin gitmesine de uzuldum bende:((

nimet
 
Filliboya,biz koşturmasak koşturan yok...
Gamzelicim commentlerde göremedim ki ben çöp kutusu??

Nimetcim,sanırım tüm çalışan kadınların günlük rutini bu..=)Allah hepimize güç versin!
 
Gamzelicim,galiba geçii körlük oldu bende ..Tabiki az önce gördüm çöp kutularını!!Eh bugün 7 saat ders bir de nöbet olunca üstüne bu kadar görebilitem oluyor!!
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER