06 Haziran, 2006

Oldu işte 06.06.06 laneti...



Şimdi bu resim ne alaka demeyin.....Bu benim mideden kalbe doğru giden yol fotom...

Ne mi oldu..?

Şimdi malum ben zaten her mevsim- başı -sonu- ortası fark etmeyen bunalımımla boğuşurken.....Bugün okuldan çıktık Mercimek hanımcımla,yolda kendimizi neşelendirmek amacı ile avaz avaz Yalın kardeşimizin "Keşkeeeeeee oyunlar oynamasaydık senle....." adlı şarkısını katlederekden geldik....Her şey gayet normaldi taki....eve yaklaşana kadar.......

Her gün okul ya da geç saate eve dönerken bi stres basar beni...Bu stres eve yaklaştıkça artar artar ve de artar......Sebep mi..........Ne olabilir....

P A R K- Y E R İ sorunsalı ...........

Kimi günler yer bulmak için aşşşaşağı mahalleye bile arbayı bırakıp ertesi gün döne döne aramışlığımız vardır...Bi de son zamanlarda sokağımızdaki park problemini artıran bir durum vuku buldu.Tam karşı apartmanın zemin katı -ki yerle bir- garip adamlar tarafından kiralandı..Bu garip adamlar günün her saati farklılaşıp farklı farklı bi çok araçlarını oraya buraya attırıveriyorlar..(Park ediyolar diyemiycem)

E dolayısıyla noluyo bu ne iş yaptıklarını ve bu karşı daireyi ne amaçla tuttuklarını çözemediğimiz abiler ,sokağımızda var olan park sorunsalını kronik ,çözülemez,ve sinir bozucu hale getirdiler.Hayır ben ikide bir goncaya

--Bak bak gene geldiler....Adamlar profesyonel ...sempatik görünümlü karanlık iş uzmanları....

dememe rağmen bi türlü onun içine şüphe düşmüyor.....Gayet cool cevabı şu :

-- Pireyi deve yapma

Neyse ya niye geldik teee buralara.

İşte bugün canım kızımla evimize doğru yaklaşırkene beni gene ter bastı içime doğmuştu zaten yer bulamayacağımız..Ha bu arada canım belediyem(!) de bütüüün sokakların taşlarını yeniliyor o nedenlede ortalık karışık.

Neyse uzatmayalım.....Biz gene 3 -5 sokak gezdikten sonra üstün park etme yetimle boş bulduğum yere sığmaya çalışırken gacırt.................... diye bir ses le kendimi şanslı adlederken acaba arabanın neresi göçtü diye kapıyı açmaya çalıştım... O da ne arbanın kapısı açılmıyo!!!!!


İleri geri can havliylen bişiler yapmaya çalışıyorum.Güç bela kapı açılcak kadar düzelttim arabayı......Meğerse şuurlu bir apartman yöneticisi her ne amaçla yaptı ise garip bir demir engel koymuş ama görülecek cinsten değil adeta park etmeye çalışana CEZA ...Neyse baktım araba da bi şi yok gibi ama jant komple -- yeşillenmiş-- Tabi arbanın o anki duruşu sakat demiri arbanın altın aalmışım büyük bi başarı ile...O arada da duruş o apartmanın garajını kapatıyo...Yukardan da bi teyze kafası bigudili yememiş içmemiş beni takip etmiş herhalde.Bağırıyo bana..

_ bakarmısınız???Arabanız garaj girişini kapatıyo...Saat 5 birazdan beyim gelir........

_ Araba yı kıpırdatamıyorum ben ....görmüyorsunuz herhalde...

_ Beyim gelince nereye park edicek

_ ya hay senin....ya anlamıyor musunuz kıpırdatamıyorum işte....

Allahdan ordan bi adamcağız ki kendisini yeniden hörmetle selamlıyorum.Arabasından indi üşenmeden,hatta karısıda geldi,uzuuun hamleler sonucu arbayı çok az çizikle kurtardı demirden...

Biz bi oh çektik ama Mercimek hanım telaş halindeydi...Malımız pek bi kıymetlidirde.

Günün Özeti: BEN GARAJI OLAN BİR EV İSTERİM!!

Comments:
ay bu park sorunsalı herkesde var.Bizim araba başkasının kapısında olunca vakitli vakitsiz az ileriye az geriye diye ricalarda(!)bulunurlar gecenin böğründe.Ama onların arabasına biz sevgiyle yaklaşırız kapımızda.Aman boşver ya edalarındayım ben.Bide biz iki dakkalığına bile ayrılsak yerimiz kapılıyo buna gıcık oluyom ben.Gözetleniyomuşuz gibi.
 
Geçmiş olsun Age'cim...
İstanbul park sorunu her yerde var galiba... şu apartmanları yaparken altına garaj yapma zorunluluğu da getirse ya belediyeler!!!
 
Hazan Vakticimm,aynı dertleri yaşayan arkadaşların olduğunu öğrenmek iyi geliyor insana..

Damlacım ,biliyor musun bizim mahallede her apartmanın park yeri var aslında ama mal sahipleri çoğuna kilit vurmuş park bahçe depo amaçlı kullanıyor anlamsızca...
 
Geçmiş olsun Age. Park işi tam bir kabus:( Şu bigudili hanım çok komikmiş doğrusu:))
 
AGEcUgUm, once ortaya geri ciktigin icin mersi, ozlettin kendini.
Sonra ben bu hikayeyi aynen teyzemden telefonda dinledim, kendisi arabadan inen hani yardimina gelen bey ve esi olur:))) Mercimek ve halleri cok tatliymis, bigudiliyi de anlatti. deseeeeem:))))
 
hayati bu kadar zorlastiran insanlara pes dogrusu ya!! Ama cok güldüm, kadinin kocasi icin feryatlarina...kocasi görseydi karisinin bu cirpinislarini gurur duyardi:)) arttik kadin bigudiliyim falan dinlemiyor, atiyor kendini camlara.sanki heran tetikteymis gibi.
 
Annelogcum bu devirde hala bigudili hanım görmek beni de şaşırttı doğrusu..

Sevgili kuğu,işte ben bi öyle bi böyle idare ediceksiniz artık..=)

Sevgili Birten,herhalde saat 4 gibi oturup başlıyo goncasını beklemeye napsın garip...??
 
Canım ya o muhiti ve park sorunsalını iyi bilirim, bizde de otopark çıkışına park edenler sorunsalı var, yemeyip içmeyip nöbet tutucaz yakında, acil bir şey olsa arabayı çıkaramıyoruz, bigudi taksam işe yarar mı acep :))
 
Of ya bipolar deme işte ..Yüreğimde yanar durur Ankara aşkı..SEn ev ,iş, aş garantile ordayım bak..=)

Güncüm,allahtan öyle bir zihniyet yok o da olsa artık hiç çekilmezdi sanırım.Bigudi tak bence bizim sokağın hanımları pek bi havalı zaaten ders almalı orta yaş üstü bayanlardan hatta kokoşlardan...
 
park sorunu her yerde var malesef. garajlı evler luks degil sart oldu artık
 
Sevilcim,özellikle İstanbul da olmazsa olmaz bu park!!

Burcucum bir tane de bizim apartmanda var.O da ne zaman,- ama bu hiç sekmiyor -ne zaman biz dışardan eve gelsek sokak kapısını bizim açmamıza gerek kalmıyor çünkü o açıyor.Bunu nasıl başarıyor anlamadım üstelikde hasta sanırım sıkıntıdan en azından bigudileri yok ve boş konuşmuyor!
 
Agecim geçmiş olsun,umarım herşey yolundadır.
bu park sorununu burda yaşamıyoruz,eğer ben geldiğimde hâlâ arabasında olan veya yeni parketmeye yeltenen olduğunda"afedersiniz,burası ..... lojmanları,bakınız park yasağı var,aracınız çekilebilir,lütfen başka bir yere parkeder misiniz?"diyorum,nazik olanlar pardon diyor,olmayanlar pis pis bakıp gidiyorlar ;P
ama evim özel hastane karşısı olduğu için bazen önceden park etmiş araçlar oluyor,hastaneye kimbilir hangi acil işi çin gelmiştir yazık deyip başka yere koyuyorum,sonra inip yerine çekiyorum.

Amma izmirde kayınailenin evi önü park sorunu aynıı anlattığın gibi,tel.açarız"baba,otobandayız,aşağıya in,park yeri ayarla"deriz,yazık adamcaiz 1saat bekler,kimse kapmasın diye,bigün kavga bile etmiş ihtiyarcık,"oğlum gelecek,tutuyorum"demiş,hanzonun tekide"ne lan bu,park rezervasyonumu babalık,icat çıkarma"demiş:(((

off araban yok bi dert,araban var bi dert,anasını satiim.
 
Biyonikcim senin kayınpeder aynı benim babam gibiymiş o da aynen öyle İstanbula geldiğinde camın önünde nöbet tutar.Boşaldığı an koşturur benim araba her nerdeyse bulur ve "gözümüzün önünde olsun" sevinciyle üşenmeden gider getirir canım babam..
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER