26 Kasım, 2006

Öretmenim öretmenim canım beniiim...

Bu güzel!! pazar gününde yine sizlerle birlikteyimm

Yine koşturmalı ve yorucu bir hafta sonuydu..

Cuma gece boyunca abimle telefonda konuşarak geçti.Eşi aniden hastalanıp acile götürmüşdü.Bir türlü teşhis koyamadılar.Bir kaç hastane gezdiler.Sonunda özel deki kabarık fatura nedeni ile bir devlet hastahanesinde karar kılıp apandist teşhisi ile hastahaneye yattı.

Cumartesi sabahı erkenden hastaneye attım kendimi.Benim panik abicim,hastanede ter kan içinde dolanıp duruyordu.Sonunda ameliyathaneye aldılar eşini.

Ondan sonra da başladı zaten traji komik durumlar...Öncelikle hastahane devlet hastahanesi olmasına rağmen içi baştan aşağı yenilenmiş ve bir özel hastahane görünümündeydi..İlk başta bu temizlik ve düzeni nedeni ile abimin içi bayağı rahat etti..İyki geldik buraya dedik iç rahatlığıyla...

ANCAAAK tamam hastane de müthiş değişim var ama içinde çalışan hastabakıcı,güvenlik,temizlilik görevlileri gibi personel bir alemdi doğrusu....Ya da her zamanki gibi bu alem grup bana çattı...

İlk enterasan görevli ile ameliyathane kapısında rastlaştık.Ameliyata girerken bize en fazla 30 dakika dediler,bizde iç rahatlığı ile gönderdik ameliyata.Fakat 1 buçuk saat oldu ve çıkmadıi.Abim ve kızımızın annesi bir panik .Kapıda duruyoruz,bir allahın kulu çıkıpta bizi bilgilendirmedi.Ayakta durmakdan bitap düşen kızımızın annes ve abim bir yerlere oturdular bense ısrarla ayrılmadım artık içerden kim çıkarsa yakasına yapışıp sormak amacı ile ...

O arada içerden bir görevli çıktı hastabakıcı ya da temizlik görevlisi..

Hemen atladım

__ E ..pardon???

-- Buyur abla?

-- Bizim içerde hastamız var çıkması gerekirken hala haber yok??

-- Adı ne abla?

-- .........

-- He o mu şimdi ..derinin altına atıyorlar birazdan çıkar.

-- Deri altı mı?? E peki iyi mi,anormal bir durum yok değil mi?*

-- Yok yok bekleyin..

Neyse ben hemen annesine müjde diye koşturdum.Kadıncağız ve abim bir nebze rahtlayıp yine dikildik kapıya.

Ameliyatdan çıktı .Bu kez de ameliyat hane kapısında üşüyerek,inleyerek en az bir on beş dakika önce yukarıya çıkaracak görevliyi sonrada asansörü bekledik.ASansör çok ilginçdi.Çünkü hastalarla hastaneye gelen ziyaretçi,vs aynı asansörü kullanıyordu.YAni birisi hastanın üzerine hapşırabilir ,öksürebilir ,buna aldıran yok,bir de asansöre binenlerin..ay yazıııııkkk ...... içlenmeleri de cabası.3 kat yukarı çıktık ama bana on kat gibi geldi.

Odaya geldik,..SAHNE2

Odada yaklaşık 8 kişi vardı.Şansa da doluydu.Sanırım hafta sonu olduğu için.En tuhafıma giden ameliyatdan çıkanların direk odaya alınması idi .üç hasta yeni çıkmış tı ve herkes odaya rahatlıkla girip çıkıordu.Ziyaretçi saatiydi çünkü.Tam Levent Kırcanın dramatize ettiği gibi yani odaya bi sürü insan doluşdu.^(Ameliyatdan çıkan 3 hasta hala odada bu arada)

Neyse efendim, ardından ufacık sehpaya, asık suratlı (suratının hangi şartlardan asık olduğunu bilmiyorum hemşirenin de günahını almak istemiyorum belki nöbetçiydi,yorgundu..ama ne olursa olsun ..) ufacık sehpaya 8 adet serumu dip dibe koyup gitti bir milim oynasa düşecek.Neyse sonra gelip birini taktı ve şöyle dedi.

-- Hasta kusabilir narkoz etkisii ile yana çevirin.

-- Peki

Kendi kendimize yana çeviricez ya sonra nolcak yere mi kusacak dedikk ki ben hemşirenin peşinden koşup sordum.

-- Pardon yan çevircez de kap gibi bir şey yokmu ?

-- (Yüzüme dahi bakmyarak) poşet yok mu poşet

HEr neyse ben uzatmak isemiyorum.Biliyorsunuz kızımın rahatsızlığı nedeni ile özel hastanede de tecrübemizvar tabi orayı mumla aradım kesinlikle ,yani...beni zen dünya para harcanmış hastane yenilenmiş,doktorları zaten hepsi genç ,başarılı zehir gibi saatlerce uyumamalarına rağmen hepsi ilgili..fakat personel çok kötü..Yazık emeklere devletin parasına...Bir yeri yenilerken personeli eğitimsizse ne manası varkii??

Daha uzatmek istemiyorum işlerini tabiki layıkı ile yapanlarda vardır ama bu nun çok az olduğuna eminim.Problemin kaynağı bulunup çözülmeli bence .....

Hastaneden karman çorman bir halde akşamki öğretmenler günü yemeğimize katılacağımız için kendimi kuaföre attım.

Kendimden hiç ümitli değildim,yani nasıl toprlanacakdım ne giyeceğim hazırdı ne ben,göz altları mor saçlar mandalla tepede....Neyse ki saç makyaj kıyafet istediğim gibi oldu.Kıyafetlerin resmini de çektimdiii,bir sonraki posta koyayım ...

Gecemiz güzeldi,abimin eşi de iyi gibi,bir kaç güne toparlanır herhalde..=))

Comments:
Çok geçmiş olsun gelininize. Kısa sürede iyileşir inşallah. Allah bu hastanelere ne muhtaç etsin, ne de eksikliğini göstersin. Çok zor iş. Senin de öğretmenler gününü kutluyorum. Nice yıllara.
 
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. Allah kimseyi düşürmesin hastanelere. İstanbul'dakilere özellikle. Ankaradakiler bana daha iyi geldi.Dedemden dolayı 1-2 tanesine gitmiştik. Memnunlardı bizimkiler. Temizdide.
Öğretmenler günün kutluu olsun :)
 
Geçmişler olsun. Devlet hastanelerinde personel problemlerinin çözümü hastane başhekiminin iyi idare edebilmesidir. Başhekim tüm gün odasında oturacağına hastaneyi gezerek temizlik, güleryüz, aciliyet gereken işlerin yapımı, tüm organizasyon işlerini bizzat kontrol etmelidir ve herşeyin tıkır tıkır işlemesini sağlamalıdır. Güvenilir adamlarını da bu takipe sokmalıdır çünkü koca hastaneyi tek kendisi idare edemez. Personel kesinlikle başhekimden bu anlamda çekinmeli ve işlerin titizlikle yapmalıdır. Ne nöbet, ne yoğunluk hemşirelerin kötü davranışlarını açıklayamaz. Hepimiz işimizde yoğunuz ama surat asmıyoruz. Herkes işini düzgün yapsın, yapamayacaksa, memnun değilse de başka iş yapsın! İyi, organize bir şekilde herşey düzeltilebilir. Tüm sorumluluğun hastane yönetiminde olduğunu düşünüyorum. Hastaneyi istediğin kadar süsle püsle, personel kötü ise yakında eski haline gelir. Tek tek hademesinden başhekimine herkesin çok iyi çalışması gerekir ki devlet hastaneleri problemi çözülsün. Organize çalışılırsa kalabalık, yoğun çalışma temosu da hafifleyebilir. Bazen insanlara boş işler de yaptırılıyor.
 
Agecim Allah ne eksik etsin ne de muhtaç etsin hastanelere.benim gözümde özel de aynı devlet hastaneside. Hastaneye gitmeye korkar oldum. Doktorlara da güvenim kalmadı. Ama mecburen yine gidiyoruz. Çok geçmiş olsun. İnşaallah yakın zamanda sağlığına kavuşur.
 
Canım,
Geçmiş Öğretmenler Günün Kutlu olsun...Abinin eşine de geçmiş olsun...Haklısın önce hastaneleri onaracaklarına personeli onarsınlar...Nasıl davranacağını öğretsinler ama nerdeeee!!!
 
Hemen hemen tum devlet hastaneleri gorunum olarak yenilendi iyi de oldu ama neye yarar icinde ki zihniyet yenilenmedikce... Gecmis olsun canim... Gunun de tekrar kutlu olsun....
 
Hayret ettigim birsey var, özel hastanedekiler nasil olduda anliyamadi, apantis oldugunu. Hic mi bir ultrason yapmadilar.

Gelelim bu devlet hastanelere, bu konu üzerine konusmustuk hatirliyorsan, bende bu yaz özel hastane ve devlet hastanesine götürmüstüm oglumu, virus kapmisti ve özel hastanede yatmisti, oradan ciktigimizda, ogluma igne yapilacakti ve bu igne o bölgedeki devlet hastanesinde yapiyorlarmis, gittik oraya, ALLAH bir kalabalik vardiki, hava bile yoktu, hastalar inliyordu, sira bekliyorlardi, neyse girdik odaya, igne yaptirmak icin, odada hemsiremi ararsin, dr.mu, hastami, hepsi mevcuttu, Sameti yatirmami istediler, yatiracagim yerin de kirden ve kandan yüzüne bakilmiyordu. Cok kizmistim, ben oglumu asla buraya yatirmam, siz nasil bir hastanesiniz diye bagirmistim, benim cocugum mikrop kapti, simdi ben bunu buraya yatirsam daha cok mikrop kapmazmi demistim, ve oradaki bezi degistirmelerini istemistim, yüzüme acayip baktilar, orali oldugumu anlamislardi zaten, birseyler mirldandi ve degistirmislerdi. Neyse Allah zor durumda olanlara yardim etsin ve umarim bu devlet hastaneleri düzelir. Bunla gecmis olsun canim. ALLAH acil sifalar versin.

Haaa burada sayfani yine okuyabiliyorum, problem galiba benden kaynaklaniyordu, ben simdi Internet Explorer 7.0 kullaniyorum, önceden 6.0 kullaniyordum. Simdi su gibi okuyabiliyorum sayfanai

 
çok geçmiş olsun Agecim,sen bu yılın en başarılı refekatçisi seçileceksin ;P
Zihniyet aynıysa üzerine yapılan makyajın hiç bir değeri olmuyor haklısın ne yazık ki.
Öğretmenler günün kutlu olsun.
Fotoları bekliyoruz:)))
 
Türkiyemde hastane manzaraları, daha da doğrusu insan manzaraları..

geçmiş olsun..
 
Geçmiş olsun Age.
Bu arada geçmiş öğretmenler gününü de kutlarım:)
Altyapıyı tamamlamadan üst üste birşeyler inşa etmeyi alışkanlık hale getirdiler ne yazık ki.
Önce kadrodan başlayıp, sonra süsleyip püsleselerdi, herkes için daha faydalı olurdu.
 
Çenebaz çok teşekkür ederim.

Nes,bende Ankara da Gülhane hastahanesine kaç kez gittim bu denliaksaklıkla karşılaşmadım,belkide İstanbul u kalabalık oluşudur sebep?

Renkler ,dediğin gibi hastahane bir bütün olmalı,birimlerinden birinde aksaklık olması insan hayatına mal olabilir tabi kimin umurunda..??
 
Nuraycım ,doktorlardan çok hastahane yönetimi daha önemli sanırım..teşekkürler ve de ...

Güncüm ,teşekkür ederim.

Sevilaycım ,özel hastahanede anlamışlar ancak ameliyat mı yapalım yoksa ilaç tedavisi mi yapalım diye abime sormuşlar..abiminde kafası karışmış..buna karar verecek kişi o değil bence...Sayfamla ilgili problemn çözüldüğüne sevindim arkadaşım...kendine iyi bak..=)
 
Biyonikim teşekkür ederim,seninkini de kutlayım bu arada..

Yalnızlar kraliçesi teşekkür ederim..

Ayçiçeği hoşgeldin..
 
age geçmiş olsun. hep vukuat hep vukuat bu aralar sende. neyse araya öğretmenler günü girdi de bi kutlama var yani. kutlarım seni ve öğrencilere olan sabrını:)) yüce insanlar.
ameliyattan hemen sonra odaya alınma işine gelince buna bende ankarada şahit oldum ankara hastanesinde. üstelik kanser ameliyatı olmuş midesinin hepsi alınmış bir hastanın ameliyattan çıkışına. daha kanı üzerindeydi vallahi. şok olmuştum. getirip yatağına yatıvermişlerdi. ayılmamıştı hasta henüz. avrupa birliğine böyle mi gireceğiz yani:) peh

nimet
 
Nimetcim,dediğin gibi allah beterinden saklasın, ancak vukuat bol bu ara..
 
Geçmiş olsun, esaslı bi arbede yaşamışssınız:o) Bu Devlet hastanelerindeki problemler galiba hiç bitmeyecek. Yazık ya. Ben de kendi adıma çok böyle şeyler yaşadım.Artık karartıyorsun gözünü yiyeceğim kazığı da optimuma indirerek özel hastaneye gidiyorum. En azından psikolojik bir hastalık sahibi olmuyorum:o) Sağlık çok değerli. Şu anda yeğenim de kızım da ii. Dikkat etmek gerekiyor. Allah şifasız dert vermesin.
Bu arada Öğretmenler gününüz - geçmiş de olsa- kutlu olsun
 
Sevgili Age, çok önemli bir konuya parmak basmışsın, gerçektende yurdumda iyi doktorluk hizmeti ile otelcilik hizmetini birlikte götüren hastane çok az. Yani birinden birini tercih etmek zorundasın çünkü iş özele dökülünce de, tamamen ticarethane mantığı ile davranılabiliyor. Bir doktor olarak ben de bu sıkıntılardan müzdaribim çünkü ne kadar iyi tedavi versende bir hastabakıcı veya hemşire veya vs.. gelip herşeyi mahvedebiliyor. Ne diyeyim daha çok yolumuz var çooook.
 
age35 geçmiş olsun.
bloguma yazmayı unuttuğum için özür:P geçmiş öğretmenler gününü kutluyorum.
 
Age cok geçmiş olsun. Dilerim en kısa zamanda iyileşir ve bir daha siz de hastanelere gitmek zorunda kalmazsınız...
 
AGEcugum cok gecmisler olsun yengene ve size.Okurken bir suru ani gozumun onune geldi ve hatta birhayli gerildim. Hep derim Levenmt Kırcanin skecleri yazilis senaryo degildir, sadece guleriz aglanacak halimize:(((
 
Bu devlet hastaneleri bütün Türkiyede böyle İstanbul'la alakası yok Ankara Gülhane askeri bir hastane olduğu için bi düzensizlik görmemişsin. Allah kimseyi bu hastanelere düşürmesin artı tüm hastalarada acil şifalar versin.
 
Binayı restore etsen ne çıkar, sistem ve sağlık anlayışının temeli yoksa... Çok eksiğimiz var bu konularda da maalesef.
Tekrar geçmiş olsun. Hiçbirimizi Allah hastanelere düşürmesin. Sevgiler, Pınar
 
Çok geçmiş olsun..Umarım en kısa zamanda iyileşir..
 
Cok gecmis olsun, uzuldum. Neyseki atlatmis :)

Kiyafetleri de merak ettim :))
 
Duha teşekkürler...

Prenses Süreyya gerçekten o kadar çok genç ve idealist doktorla tanıştım ki en azından doktorlarımız eskisi gibi değil diye sevindim..

Pınarcım,çok teşekkür ederim.Düşünmen yeter zamanın ve yerin önemi yok..
 
Ceyda, Kuğucuum teşekkür ederim..

Swayline, amiinn....

Pınar,Asortik,BANİ,teşekkürler ..
 
Ben hem alışkın hemde tecrübeliyim hastane konusunda.Suratsız personelide hiç kaale almıycaksın. Geçmiş öğretmenler gününü kutlu olsun.
 
Çok teşekkür ederim,gazel vaki..
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER