08 Ocak, 2007

KUĞU HANIM:::)) & KDV FİŞLERİ.....


Kuğucuuuuum,bu postun ilk bölümü sana özel..Ne zamandır "birikirme kutusunda" bana ithaf ettiğin postadan beri (no 35) bende sana ithaf etmek istiyordum ...İşte şimdi zamanıdır dedim ne zaman mı? Kuzinemiz olsun mu diyordun?Pazar günü KOÇTAŞ a gidip de bunları görünce hemen resimledim!!E...Seç artık birini ??Ben de pek nasıl kullanacağız anlamadım ama neyse..odunla ısıtıcaz sanırım ama nasıl kek pişireceğiz onu bilemedim....


Fiatlar da pek bir farklı bunun sebebini de bilemedim..Artık sen araştır....Benden bu kadar..

Gelelim görüşemediğimiz günlere....

Hafta sonu uzuuuun zaman sonra kadınım gelmediği için temizlik yaparak geçirdim...Bayağı bir dip köşe yaptım ,içime sindi yani.Şişirmedim hiç bir yeri...Aslında cumartesileri ve pazarları asla iş yapmam ne evdekilerin ne de kendi huzurumun kaçmamamsı için..ama bu hafta artık yerde tozlar uçuşunca kadınımızda gelmeyince davran Age hnm dedim...

Tabi akşamında da hamladı her yerim...Güzel sıcak bir banyonun ardındann..ayaklarımı tam uzatacaktımki.....FİŞ ler geldi aklıma ..GONCA ile yumulduk..Allahım ne işkenceydi..Pazar sabahı gözümü açar açmaz keyif yapacağıma fırladım yataktanki hemen kahvaltıyı yapalım ,fişler bitsin de gazete keyfi yapayım diye...ama nerde...yine uzun bir süre cebelleşip, bitiminde de acil bir kaç ihtiyacımız olduğu için KOÇTAŞ'A gittik.

Harika bir balık akşamı düzenledik..Ama helvayı unutmuşuz.Portakal ağacından dan Çipura tarifi ile yaptım çok güzel oldu..Mutfak kokacak diye endişe ediyordum ama hiç kokmadı,balıkların içine koyduğum defne yaprakları da işe yaradı sanırım..

Gece yine bir iki saat fişle uğraştıkdan sonra nihayetlendi son fiş yazma serüvenimiz....Kulakları çınlasın Ayşegül Atik..."Bir alışveriş bir fiş...."Ha sahi artık fiş yazmayacağız da basından da fazla takip edemedim..??Bize geri ödeme nasıl yapılacak..Bilen var mı?

Comments:
Turkiye'deki fi$ derdine bir turlu care bulamadilar gitti, surekli biriktirmece ve yazmaca:) pazar gunleri aksam yemeginde balik yemeye bayilirim, eski aliskanlik:) ellerine saglikk
 
Aah ah.. "Eğer bir evim olursa kuzine alacağım" demiştim eski postlarımdan birinde.. Gelelim tarife.. Yan taraftaki kapıdan odunu doldurup yakıyorsun.. Tavına geldiğinde büyük ocağa sürüyorsun tepsiyi.. Üzerinde mutlaka çaydanlık suyu ısınır durumda olmalı.. Kış akşamları üstünde pişen kestanenin tadına doyum olmaz.. haa, bir de üç beş patatesi atarsın içine, kumpir olur, içine tereyağıyla kaşar peynirini karıştırır, sıcak sıcak afiyetle yersin..
 
dağdan mantar bulacak olursan -zehirsizlerinden tabi!- biraz tuz, biraz tereyağı, at fırına, pişince afiyetle ye :))
 
Ellerine sağlık Age. Uzun zamandır balık yapmamıştım, ben de bir deneyim:)
Bu sene son kez fişler iade ediliyor galiba. O da sadece çalışanlar için geçerliymiş. Sonra bir daha toplanmayacakmış. Ben de bu kadar biliyorum.
 
Bizim de haftasonumuz fişle geçti. Bu sene ne olacağı öçok belli değil. Bir arkadaşımdan duyduğum kadarı ile resmi gazetede aynen devam edeceği görülüyormuş. Ayrıca bize ödenmesi ile ilgili hiçbirşeyden bahsedilmiyor. Ya bu işi sessiz sedasız bize unutturup bişey vermeyecekler, ya da devam edecek. O ndendele bence bir süre fişleri saklayalım...
 
AGEcugum cok tatlisin:) Duygulandirdin ve gulumsettin beni bu tatli surprizinle.
(ps: alttaki resimdekini begendim ben.)
 
Benim de yaz yaz bitmedi. Şimdi de babam göndermiş bir miktar. Onları ayıkla, işe yarayanları ayır, market fişlerinden geçmeyen maddeleri ayıkla, toplamdan düş, kabus gibi.
 
bu fis meselesi bu sene kalkacak diye bir yerde okumustum, cok zor isiniz ya, kolay gelsin, ALLAH tan bizde böyle fis toplama derdi yok. Bende uzun zamandir balik yapmadim, belki önümüzdeki yaparim. Selamlar
 
Amann her yıl işkence ama artık bitti :)
Mart ayının sonundan itibaren 4 aya bölünüyor...4 ayda alıyoruz...geçen yıl bizim öyle oldu..
 
Ben 500 ytlik olanı beğendim..Hem uygun sayılır..Burada çok daha pahalı öyle döküm sobalar..Yabancılar alıyor ya onun için :)
 
Ben 500 ytlik olanı beğendim..Hem uygun sayılır..Burada çok daha pahalı öyle döküm sobalar..Yabancılar alıyor ya onun için :)
 
bizim fişlerle bilal uğraşıyor neyse ki. ama daha bitiremdi. bilgisayar masasının üstü fiş dolu.bize geri ödeme nasıl yapılcak ben de bilmiyorum. dur yorumlara bakayım bi yazan var mı.
 
Alt resimdekine benzerlerini Mısır çarşısının yan tarafındaki sokaklarda görmüştüm bende geçen sene ve ne kadar hoş yapmışlar demiştim:)

Fiş konusuna hiç girmiyorum imdat diye bağırmak isyiyorum:))
 
Çalıştığım ilk sene tembellik yapıp fiş yazmayı son ana bırakmıştım işin içinden acemiliğimde saolsun çıkamamıştım. Bu sene akıllandım önce yılın başında her bir grup için ayrı poşette sıra sıra biriktirmeye başladım. ve sonucunda hiç uğraşmadan bir çırpıda bitiriverdim fiş yazma merasimimi. 2007 için şirketimiz siz yinede biriktirin dedi. Henüz resmi kaynaklardan açıklama gelmemiş. O yüzden herhangi bir bilgim yok.Balık+helva hiçbir zaman ahyır demem. Kuzinelerde çok şirin ilerde bende mutfağımda olsun isterim açıkçası.
 
Merhaba, artık Obez Anne ismini kullanmak istemiyorum. O yüzden
http://ayselce.blogspot.com/ adresine taşındım. Eklersen sevinirim.
Aysel.
 
Banucum bizde kara verdik pazarları balık helva günü yapmaya.. mercimek hanıma da sağlıklı bir alışkanlık kazandıralım dedimm..


Off yumurcak ne diyorsun ,kumpir müthiş lezzetli olur eminim...

Ayçiçeği portakal çiçeğindeki tarife birebir uyarsan çok lezzetli olur.

Renkler ..şimdiden atmıştım bile ben bir kaçını..saklayayım o halde..
 
Kuğucuuuum ne demek...sen beni izlemeye devam et...

Çenebaz kurtulacağız inşallah en kısa zamanda..

Sevilaycıım mutlaka tarife uy,çünkü ben daha önce başka bir tarife göre yapmışdım aynı lezzeti bulamamışdım

Gamzecim,umarım dediği gibi olrda bizde bu işkenceden kurtuluruz...

Ah Asortikim ah..ne zaman vazgeçeceğiz şu turistleri kandırma sevdamızdan..

Pınarcım kimse emin değil sanırım ne olacağına dair netlik yokk..

Ceydacım tez vakit de kurtulabilmek dileğiyle..

Nuraycım ne güzel tertipliymişsin..Ben o kadar düzenli olmama rağmen fişler karman çormandı.

Ayselce,kaydedilmiştir adres..
 
589 luk çok güzelmiş ya:))
bide portakal ağacını bende çok severim. sevgili hatice çok güzel bir iş yapmış

nimet
 
Nimetcim aliim gönderiyim sana o halde..=))
 
Canım Merhaba,

Sana iyi hafta sonları diliyorum
Öptüm...
 
selam age daha biz baslamadık fis yazmaya oglanın ödevlerini teslim edelimde pazartesi ondan sonra insallah
 
Merhaba Age, rica etsem maillerine bakabilir misin? Neşeli mesaj göndermiş ancak sanırımhenüz görmedin. Kendisi de blogunu açamıyor. Aslında ben de açamadım bir süre ama sanırım sorun giderildi.
Güzel bir haftasonu dilerim:)
 
Ben de alttakini begendim, eski kuzineler gibi o...

Ben de geçen cumartesi küçük balık almıştım ama yanlış gün seçmişim eşim o gün gözlerine lasik yaptırdığı için görüp de yiyemez diye yapmayıp buzluğa attım. hiç sevmem buzluktan balık ama hala duruyorlar orada ;)
 
Gamzecim,teşekkür ederim ..

Sevil,bir an önce yazıp kurtulmak en iyisi..

Annelogcm,maile baktım sağol.Sana da iyi hafta sonları..

Nilüfer,buzluktan çıkınca aynı lezzet de olmuyor değil mi?
 
Ben de alttakini beğendim. Geçenlerde gazete ekinde modern kuzineleri ve fiyatlarını vermişti ama çok uçuktu 31.000 falan gibi. Onların da alıcıları var demek ki. Ben de cuma akşamından başladım ev işlerine amacım pazar günkü gazete keyfimi yapabilmek içindi :) Ama benim de bugün dışarı çıkmam gerekti. Ama yine de istediğim kadar okuyamasam da okudum gazetelerimi :) Çipurayı yaparken ben de defne yaprağı mutlaka kullanıyorum ve bence de harika bir lezzet katıyor. Fişleri teslim ettim ben ama seneye ne olacak inan ben de bilmiyorum.
 
Canım iyi haftalar diliyorum sana :)
 
Böcürük,şöyle doya doya okumadan gazete anlaşılmıyor değil mi???


Gamzecim,aynı dileklari paylaşıyorum...=)
 
Sevgili Age35'ciğim,
Çok önemli değil belki ama böcürük değil bocuruk olacak. Bocuruk un anlamını da ilk postumda yazmıştım. Vaktin olduğunda bakarsın canım. Beni linklerine eklemişsin yeni farkettim. Bunun için de sana ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle...
 
OK BOCURUK...=D
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER