04 Ocak, 2007

NASIL GİTTİK,NASIL DÖNDÜK,NE YAPTIK..???


Ankara ya aslında arabamızla gidecektik ki ben büyük zevk alıyorum Ankara ya araba ile gitmekden...Ancaak canım pimpirik babam yaklaşık bir ay öncesinden

- Aman kızım ,balkanlardan soğuk hava gelecekmiş yılbaşında..kalıverirsiniz Bolu dağında..

- Fakat baba biz araba ile.......

- Yok canım annem (bu arada babam küçük yaşta annesini kaybettiği için beni hep "annem" diye çağırır) Kalırsınız yolda..

_ Ama gonca zincir aldı.

-Yok annem yok.Mercimek hastalanır.Bak annede burdan "sakın" diyor...


Dolayısıyla ,yaşın otuzbeş olması hiç bir şey ifade etmiyor.Ankara ya otobüsle gidilecek.No way!

Giderken feci bir trafik vardı,Bolu da.Otobüsümüz hatrı saylır bir şirket olmasına rağmen muavinimiz müthiş ter kokuyordu...!!Koridor tarafında oturduğum için çay kahve servisleri esnasında ağzımdan nefes almak sureti ile bayılmamayı başardım.Yanda oturan bir kızla da göz göze gelip" ıyyy......"bakışı yaptık.Ankara ya sabahın körüne yakın bir zamanda vardık ama canım babam full enerji bekliyordu...Onu öyle gözlerinin içi gülerken görmek büyüüük bir zevkdi.

Ardından eve vardık,anneciğim omzunda gözleri gibi yeşil şalı ile bizi karşıladı..her yer çiçek gibi...muhteşem bir kahvaltı sofrası...

Bu gidişimde arkadaşlarımı aramadım çünkü şubat tatilinde yeniden gideceğim için ,arkadaşlarımla kavuşma seremonilerini o zamana bıraktım...

Kahvaltı sonrası Mercimek hanım onuruna alınan ağaç süpriz bir törenle salona kuruldu e süslendi,ardından hediyeler altına kondu ve Mercimeem için zor vakitler başladı,yılbaşı gecesi yemek sonrası açılacak deyince tüm dünyası yıkıldı...2 gün boyunca elleyerek tahminlerde bulundu... ağacın çevresinde yaşadı...

Dönüşümüz daha iyi geçti.Bu kez otobüs de daha konforlu ve hoş bir muavinimiz vardı,hiç bir şey esirgemedi yolculardan..Gonca pür dikkat iki film seyretti.Bende Mercimek uyunca Harison Ford un oynadığı güzel bir film seyrettim..Bolu daha rahattı dönüşte ancak İstanbula girince başladı işkence..."""Ah İstanbul benden büyük onla başa çıkamam"" diyor ya Yalın şarkısında çooook doğru.5 saate geldik onca yolu ama İstanbul içinde 2 saatimiz geçti..

İşte böyle ..bir bayram yılbaşı karışık tatilimizi de böylece nihayetlendirdik.E tabi tadı damağımızda kaldı.Ama olsu 26 sında gidiyoruz yine..=))

Comments:
mercimeğin yerinde olmak isterdim:) beklediğine değmiştir mutlaka. 26 sında biz de tekrar çaycuma yollarına düşcez. hava ve yol durumuna bağlı bu tabi.
 
hoşgeldin.

bu arada, mercimek ne kadar zor iki gün geçirmiştir tahmin edebiliyorum...
 
Birilerini özlemek ve onlara kkavuşmak da büyük bir mutluluk biliyor musun* Allah yanımızdan ayırmasın annem ile çok yakın oturuyoruz ve her gün görebiliyoruz. Bu büyük birşey ama senin bu yazını okuyunca keşke ben de özlediğim sevdiklerime kavuşabilsem, beni de öyle özlemle karşılasalar diye iç geçirdim...
 
Hosdondun evine canim...
Kac yasina gelirsek gelelim, hep ailenin cocugu oldugunu bilmek de guzel degil mi "annem":)))
 
ter kokan insan dan kesinlikle uzak durmaya calisirim, cünkü benim cok ama cok hasas bir burnum var. Kokuyu bilmem kac metreden aliyorum:)

Sag saglim gittiniz ve döndünüz ya, iste bu güzel, bolu daglarindan ben 3 kere gectim, otobüsle, gerci biz yazin ayinda o yollardan gecmistik, kisin ne olursa olsun gecmem herhalde:) Oraya yeni bir otoban yapiliyordu, bitti mi acaba? Bolu daglarinda gecerken, asaga baktiginda görebiliyordun koca otoban köprüsünü.

Umarim en kisa zamanda yine ailene kavusursun.
 
Güzel bir tatil olmuş sizin için. Allah içinize sindirsin canım. Ne sıcaktır değil mi anne baba evi. Huzur verir insana. Ve böyle günlerin kıymetini bilip tadını çıkarmak lazım. Allah annene babana sağlık sıhhat versin canım. 26 sında da sağlıkla kavuşun inşallah birbirinize...
 
Güzel bir tatil geçirmişsin , ne güzel...İnsanın annesinin babasının yanında olması ne kadar hoş birşey..Allah herkese yaşatsın...
Muavine gelince insan üstünü başını değiştirir, biraz dikkat eder müşterilerine karşı, kış günü nasıl ter korkar ayol...Baya olmuş demek banyo yapmayalı...
 
hosgeldin agecim:))ankarada herseyin güzel gecmesine sevindim, zaten kötü gecmesi imkansiz..sevdiklerinin, büyüdügün yerde olmak nasil kötü olabilirki..hem kac yasinda olursan ol,yinede onlar hep sizin icin en iyisini düsünüyorlar..

insan daha dönmeden ikinci gelisinin planlarini yapiyor dimi??bendede öyle, anca kendimi öyle tatmin ediyorum...simdi gidiyorum ama yine gelicem diye:))
istanbuldaki trafik inanilmaz, oraya gelince bunu cok iyi anliyanlardaniz....yasasak nasil olurdu acaba??
babanin sana annem diye hitap etmesi coook ama cook hosuma gitti!!!
 
Ne güzel anacığınla babacığınla hem bayram hem yılbaşı birlikte oldunuz. Özellikle onlar daha da mutlu olmuşlardır. Biz yılbaşı gecesi arkadaşlarla birlikteydik. Bayramın 3. gecesi ise annemlere yemeğe gittik. Babam nasıl sevinçliydi anlatamam."Bizim için yılbaşı bu gece "deyip durdu. İlle evlatlarla , torunlarla birlikte olmak istiyorlar. Allah ayırmasın.
 
Pınarcım umarım hava yol durumu hayallerimizi bozacak kadar kötüleşmez..=(

Yalnızlar kraliçesi,ona en azından bir sabır eğitimi oldu bu..=))

Renklercim yok ya...yani annene yakın olman çok daha güzel bence o kadar özlemde insanı hasta ediyor...=((

Kuğucumm hoşbulduk...

Sevilaycım bahsettiğin köprü bitmiş ancak ulaşıma açılması için eksikleri varmış bu neden le normal yoldan gittik..

Bocürük,gerçekten baba evi huzur evi...=))

Amin Gamzecim...Muavine gelince otobüs şirketinin sitesine yazdım şikayetimi ben yandım başkaları yanmasın...=))


Birtenciğim,İstanbul tuhaf bir şehir hem şikayet ediyor insan hemde başka yerde yaşayamayacağını düşünüyor...Büyülü şehir..Boğaz ömre bedel..Babacım da sağolsun bana öyle hitap ediyor.Eskiden iyce abartıp anneler gününde hediye falan da alırdı...=))

Çenebaz,amiin.... sevenler hiç ayrılmasın...=))
 
Ben de şimdiden bir sonra kigidişimin planı ile avunuyorum, zor şey şu gurbet :( Güzel geçmesine çok sevindim...
 
Güncüm...aynı dertden muzdaribiz desene...
 
vallahi otobüsü ne güzel tarif etmişin age:)))) pes! istanbula otobüsle gidecek isem mutlaka ulusoyla gederim ben. daha konforlu. ama tabi muavin seçimi yapamiyorsun:) birde yalnız gideceksen tek kişilik koltuklari var:)
bu arada hoşgelmiştin Ankaramıza:)
nimet
 
Nimecim,bahsettiğim otobüs de ulusoydu..=) ve o tek koluklu olan..dediğin gibi konfor süper ..ama gel görkü bir muavin işi bozduişte..=( Aslında ben Varanı tercih ederim ama yer bulamayınca mecbur kaldık
 
Age'cim,
ben de Şubat'ta Ankara'da olucam. Ne dersin belki orada görüşürüz:)
 
Age'ciğim,
Aslında baban doğru söylemiş arabayla gitmemeniz konusunda ama otobüsler de zaman zaman illallah getirmiyor değil hakikaten. Anneanneyle dede Mercimek'e bayılmışlardır kesin.
 
Zavallı Mercimek :) Aynısını oğlum da yaşadı. Zor bekledi hediyelerin açılma gününü. Bence iyi de oldu. Böylece biraz sabretmesini öğrendi:)(mi acaba?).
 
Babanın sana "annem" diye hitap etmesi çok hoşuma gitti biliyor musun...
 
Damlacım neden olmasın görüşürüz tabi mailimden haberleşelim.=)

Küçük evin mutfağı,böyle tatil öncesi otobüs daha iyi gerçekten.

Ayçiçeği,bence yavaş yavaş öğrenecekler sabretmeyi..=))

Zeynocum,benimde hoşuma gidiyor..=))
 
Damlacım neden olmasın görüşürüz tabi mailimden haberleşelim.=)

Küçük evin mutfağı,böyle tatil öncesi otobüs daha iyi gerçekten.

Ayçiçeği,bence yavaş yavaş öğrenecekler sabretmeyi..=))

Zeynocum,benimde hoşuma gidiyor..=))
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER