16 Ocak, 2007

Var mı ıspanak yemeyen??

Evet....Var mı ıspanak yemeyen küçük hanım ya da beyefendi........

Aslında çok fazla yemek sorunumuz yok.Bebekliğinden beri iştah sıkıtısı yaşamadık hastalıklar hariç...=(

Ne diyordum ben...Yukarıdaki ""resim"" bizzat Gonca tarafından akşam yemeği soframızda kendisi tarafından yaratılmıştır..Neden mi?Çünkü Mercimek Hanım bugün okulda da ıspanak yediği için menüyü öğrenir öğrenmez burun kıvırdı...

- Ama biz okulda da ıspanak yedik..Asla yemem bir daha...
_Fakat canım kızım 45 dakika yıkadım..uğraştım...bir de mercimek çorbası var....ıspanak yemezsen doymayacaksın...

Neyse efenim babamız konuşmalarımıza salondan şahit olmuş olmalı ki sofraya oturduğumuz da ıspanağı yeme vaktimiz geldiğinde ,babamız bu tabakla sofraya gelince tabiki durum değişti kızımız hayran kaldı bu görüntüye veeee yemeğini zevkle yedi...

İşte böyle ayrıntıların önemini savunmuşumdur her zaman,ya da satış stratejisi mi desem...Ne dersek diyelim çocuklara doğru yeme alışkanlığının kazandırılması hakikaten zor .......

Öptüm hepinizi....




Comments:
örnek baba valla eşin. ne güzel yapmış da yedirmiş ıspanağı mercimek hanıma. yağmura püresini veriyoruz biz seve seve yiyor şimdilik. büyüynce ne yapar bilmem:)
 
Benim bile canım çekti burdan, afiyet olsun Mercimek hanıma:)
 
Süper olmuş. Yemek yedirme konusunda "ah, ah..." diyorum, başka da birşey diyemiyorum:)
 
Bravo babaya... Harika olmuş, hangi küçük kız hayır diyebilir bu güzel tabağa... Ben de oğlum iştahsız olduğu için hep tabahını süslerdim. Yani yanına domatesler, maydonozlar, pürelere şekiller verilir, sabah kahvaltısı yapsın diye rengarenk kanepeler yapılır, meyve yesin diye meyve kokteylleri, salataları hazırlanır. Şimdi O tabağını kendi süslüyor. Gelin yandı diyorum:-)
 
GONCAya bravooo ve masallah... Cocuk dunyasinda ne kadar onemli minik ama omur boyu unutulmayacak degerler bunlar...
 
Bende sevmediğim halde sırf yesin diye iki yemeği karıştırırdım..Çünkü bir ara yemekte sadece bir tabak yemek yiyiyordu..Mercimekle makarnayı , pilavla fasulyeyi, türlü ile pilavı,kızartma ile makarnayı karıştırmışımdır..Şimdi ise sevdiği şeyleri yiyor hem de çift porsiyon, sevmediği şeyleri ağzına sokmuyor..Babanızı başarısından dolayı seni de sabrından dolayı tebrik ediyorum :)
 
Eşinin yaratıcılığına da bravo valla. Çok güzel görünüyoo..
 
cok yaratıcı bır calısma :)
 
super bisey olmus bu:) ıspanak en sevdiğim yemek oldu her zaman küçüklüğümden beri ama alerji yapıyor bende. ağzımın içini kabartıyor hemen:(

nimet
 
ispanagi her sekilde yerim-salata seklinde-boregini-yemegini--bayilirim-- Mercimek Hanim'in boyle yaratici bir ailesi oldugu surece pek yemek secmeyecege benziyor;)
 
bizim efe de makarnalari araba, ekmegi kamyon, yumurtayi ucak saniyor,.. yemiyor oynuyor cocuk.. nasil basedicem bilemiyorum age hanimciim??
 
Pınarcım daha dur büyüsün yağmur hanım o zaman işiniz var...=))
 
Teşekkürler Annelogcum..

Ayçiçeği napalım işte yemek yedireceğiz diye şaklaban bile oluyoruz...


Renkler ,gelinin işi hakikaten zor..
 
Kuğucum,haklısın ,benim babamda böyle türlü türlü enstantaneler yapardı..

Asortikcim bizde halen sevilmeyen sebzeleri makarna ve pilav eşliğinde yiyoruz mecburen.
 
Yalnızlar kraliçesi ,Aqua teşekkürler..

AA Nimetcim hiç duymamamışdım alerjiyi..

Banucum,umarım dediğin gibi olur.

Elmacım bence bırak yediğini yesin yemediği kalsın...derler ya gıcık olurum..mercimek hanım küçükken bazı geniş arkadaşlarım öyle derdi..."aman age abartma yediği kadar yesin..." "Yav çocuk açlıktan ölsün mü??"
 
Sizin de esinizin de ellerine saglik. Kiziniz cok sansli. Yemek saatini ozellikle bebekler ve ufak cocuklara "saglikli ve dogru" tanimlayarak sevdirmek cok zor. Eglenceli, yaratici, ailece beraber olmak gerek. En guzeli ;)
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER