21 Ocak, 2007

Yaktın beni goncam...=)


Pazar sabahı kahvaltısına olan düşkünlüğümüz artık iyce abarma durumuna geldi...Sol da görülen goncanın fırından alıp getirdiği dumanı üzerinde sepete sığdırabildiğim kadar ekmekler....
64 kg dan büyük özverilerle 60 kg ya düşmüş olan ben işte böyle ekmeklere karşı müthiş iradesizim...Hele bir de nutella ve fıstık ezmesi eşlik ediyorsa...
Sözün kısası yedik de yedik..Birde akşam 5 çayı için süper bir kek yapıp halamıza gitmeye karar verdik...Halamızda babaannedeymiş ve MANTI partisi varmış ...Önce koca bir tabak mantı,ardından da çay ile kocaman dilim kek...Şimdide eve geldik nescafe ve kitkat yedim ..Yani kek ve çayın üzerine neskafe ve kitkat da ne alaka bende anlamadım ..Bazen sıkıldıkça yediğim dönemlerim oluyor bu da o dönemlerden birinin başlangıcı ise verdiğim 4 kg geri gelecek demekdir.....Evet Age Hanım günah çıkarıyor....
Zaten hamileliğim hariç bir gün bile rahat yemek yediğimi hatırlamıyorum..Su içse yarayan bir cins olduğum için herhalde..Bir de insanın en yakın arkadaşları her şeyi tıka basa yiyip kilo almayan grupda ise daha da fena oluyor..=(
Neyse arkadaşlar bu yaşlar tehlikeli aldığımız kiloları vermemiz her geçen gün zorlaşıyor..Ben en iyisi balkona atıp çürümeye terk ettiğim "stepper" ımı geri çıkarayım...

Comments:
Age sen bana bile kilo aldirirsin bu anlatimla bak:) afiyet olsun, firindan alinan sicacik ekmekleri ozledik valla, bi an once dussek memlekete super olcak artik..
 
age amaaann boşver bir daha mı gelicez dünyaya:)ye canının istediğini. (karşıdan demesi kolay demi:))
sobeledim seni haberin olsun.
 
yasasin stepper kardesligi :) yani bu resimdeki enfes mamalarada hayir demek imkansiz--- sanirim hayatta doymak bilmeden yiyebilecegim tek besin "hamur i$leri" :))
 
Kahvaltı en sevdiğim öğündür. Hele resmindeki gibi güzel ve taze ekmekler varsa :)
Hem üzülme, boşver, insanın ailece bir arada olduğu bir pazar günü var, onda da yensin içilsin bari :))
 
Valla dikkat etmemiz gerekiyor. Ama bu çok da kolay değil tabi. Haftasonları evvde olduğum için çok tehlikeli benim için:-) Hele mantı partileri çok çok tehlikeli ve canım çok çekti şimdi:-) Bir zamanlar çok yiyip zayıf kalan gruptaydım ben de ama nazar değdi sanırım. Şimdi su içsem yarıyo değil ama çok yiyince tabi çok kilo alıyorum...
 
Haftasonları biz de ipin ucunu kaçıranlardanız. Dediğin gibi mükellef bir kahvaltıyla başlayan gün çeşitli bahanelerle birçok yiyecek içecekle geçiyor. Tabii sonrası derin pişmanlık ve diyetler hep pazartesi başlar ya :)
 
:) kilo derdi hepimizin ahh ahhh...
------------
Bu babalar çocuklara yemek yedirirken daha bir yaratıcı oluyorlar sanırım... Bizim yemek yememe sorunumuz var da inci hanımla, babası bu konuda daha becerikli... (Alttaki yazının yorumu)
 
Elmacım vardır Kuşadasında da böyle güzel fırınlar..yaz gelsin de hayırlısı ile..=))

Pınarcım çok doğru verdin gazı haftaya pazar yerim artık non stop..

Banucum böyleyiz işte kanımızda var hamur işi ,börek,çörek deyince akan sular,süregelen dietler total loss..=)

Ayçiçeği doğru gerçekten keyifle hep beraber yediğimiz tek öğün kahvaltı..

Ah renklercim benim mi gözüm değdi yoksa..=(

Bocuruk,hep aynı dertteyiz anlaşılan..pazar tıka basa ye,ptesi diete başla..

Nilüfer babalarda yaratıcı olmasa işimiz zor..
 
Age az buz da yememişsin anacığım. ne varsa götürmüşsün. Ne diyelim afiyet olsun. Ama yendi ve bitti diye düşünüp bugünlerde biraz sıkman gerekiyor canım.
 
kendine bu kadar eziyet etme, bir kere geliyorsun dünyaya. Simdi o cicek formunda olan ekmekden isterdim, gecen yaz türkiyede cok yemistim onlardan, süper süper. Birde türk ekmegini cok severim.

Sana iyi eglenceler dilerim Stepper´inle:))
 
Ekmekler süper yaa...bende sabah kahvaltısını çok sevenlerden hatta bayılanlardan biriyim...Eğer o gün kahvaltı etmessem bütün gün hiç birşey yememişim gibi gelir...Öğlen ve akşam yemeği yesem bile...İyi yapmışsınız can boğazdan gelir afiyet olsun :)
 
Oooo ekmekler süper, onlar yenmezde ne yenir:) Bir de üstüne mantı ve kek, oohh, boşver çok iyi yapmışsın,bazen hepsi böyle üstüste gelir ama vicdanın rahatsız olmasın takip eden günlerde salata,meyve idare edersin dengelersin :))
 
Ayselcim,sıka sıka bir hal olduk..kelepçemi taktırsak bilemedim...

Sevilaycım,türk ekmekleri güzel, güzel olmasınada ama yoldan çıkarıyor işte insanı..

Gamzecim,hafta sonu kahvaltısı gibisi yok ki..=))

Crescent,salata meyve iyi gidiordu..taki az önce bir adet kitkat yiyene kadar..=(BU çikolata bağımlılığının bir çözümü olmalı.
 
canım seni sobeledim :)
 
merhaba,
çok samimi çok güzel yazmışsın.Aynen bende dediğin gibi su içsem yarıyor.doğumdan sonra kalan kilolardan yeni yeni kurtuluyorum.Umarım hızla geri gelmezler.
 
Gamzecim en kısa zamanda sobe yerine getirilecek.

Gulos,selam,ne yapsak su da mı içmesek??
 
age:)) şimdi önümde bir tabak yoğur soslu cips, çikolata birde diyet çubuklardan var:))) diyet çubuk ne olacaksa bilmiyorum:))))) yerken suçlu gibi hissediyordum zaten senin yazını okuyunca koca bir tebessüm oldu yüzümde:))) yakalanmış gibi hissettim. iyi yapmamışsın:))) bi daha olmasın:)
canım mantı çekti:(

nimet
 
Ya işte Nimetcim böyle yakalarlar adamı...!!
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER