17 Şubat, 2007

Gecikmiş Şubat tatili yazısı



Gecikmiş bir post ama olsun ,resimler hazır bekliyordu ..

Resimlerden de anlaşılacağı üzere postumuzun konusu geçmiş Şubat tatili...

Mercimek Hanım sergiye götürüldü..sinemaya --Neşeli Ayaklar-- a gidildi..Sevdiği arkadaşları ile buluşturuldu.

Bol bol anne yemekleri yendi..Resimlerde görüldüğü gibi İçli Köfte ve şarap..Çok yakışdı deneyin mutlaka.Çok da güzel bir şarap "Turasan" dı .Şiddetle tavsiye edilir.Real de gezerken tattırdılar bayıldık .Mideyi hiç rahatsız etmiyor ertesi sabah da ne bir baş ağrısı ne de bir mide de ekşime ..Normalde benim alkolle aram hoş değildir.Ne zaman bir şey içsem ertesi gün baş ağrısı ile uyanırım.

Zaten en fazla bir kadeh ,bir kadehden sonra zaten suratda manasız bir tebessüm ve direk uyku...İçli köfteler müthiş görünüyor değil mi? Daha önce de koymuşdum annem yaptığında hatta bunu borcamda yapan lar varmış nasıl oluyor bilen var mı?Yalancı içli köfte diye geçiyor sanırım,aslının yerini tutamaz ama yinede pratikse denenebilir.


Diğer resimde görülende pazar kahvaltılarımızın değişmez yiyeceği --katmer-- rahmetli anneannem çok güzel yapardı.Annemde onun kadar güzel yapıyor.Tabi biraz yağlı...Yağ ile açılıyor ve katı yağ...Neden hep güzel ve lezzetli şeyler zararlı oluyor...Anneme yapma dedim o kadar kendimi alamıyorum yemekden diye...Ama dinletemedim...

Bir kaç gün yapmadı yapmadı..Sonra bir sabah mis gibi kokular gelerek uyadım dayanamamış yapmış..Eh biz de dayanamadık yedik..Hep aklıma "Yemek için yaşamak mi yaşamak için yemek mi " sorusu geliyor bu tür durumlarda.??Ha bu arada son resimde annemin durmadan bize bir şeyler yedirme seremonisinden..Kstane kebabı..Kadıncağız yedirdikçe mutlu hissediyor kendini...Bizde mi öyle olacağız yaşlandıkça..=(

Comments:
Canim yaaaa, okuyunca pek hosuma gitti, dur maddeleyerek yazacagm :
1- resimler , hepsi harika gozukuyor ama illa katmer:))
2- ANNEler hep bpoyledir , senin sevdiklerini yaparlar ve sen yedikce mutlu olurlar:) ne guzel. ve evet sen de onlardan olacaksin:))
3- Mercimek hanim anneanne ve dede ile neler yapti?:))
Daha sIk yazsana AGEcugum:)
 
benim kızım da mercimek hanım kadar olsa da sinemalara gitsek:) resimler çok güzel. hele gece gece karnım acıkmışken o katmerden nasıl istedi canım.
 
içli köfteler müthiş:) içli köfteyi bir kere denedim hezimet oldu:) suya girince hepsi dağıldı. yılmadım bir daha denedim 60 tane yaptım. bu sefer oldu ama ince olmadı tabi de idare etti:) nefsimizi köreltti en azından:) bu arada şarap içince benim de dakkada uykum geliyor ya sinir oluyorum kendime:) öyle gülme relaks durumları falan hiç olmuyor. direk uyku:)))))))))

nimet
 
Çok güzel geçmiş tatiliniz. Biz de oğlumla Neşeli Ayaklara gittik :) Ondan çok benim hoşuma gitmişti. Ne güzel dans ediyordu penguenler yaa:))
İçli köfteyle şarabı hiç denemedim. İçli köfte sık yapılır bizde. Özellikle kayınvalidem çok güzel yapar. Bir dahaki sefere şarapla deneyelim.
 
Kugucm,ne yapsın işte kızımız şımardı durdu anane ve dedeye...

Pınarcm,zaman öyle çabuk geçiyorki,bir bakıcaksın Yağmur Hanımla sinemadasın..

Nimetcim,içli köfte hamuruna irmik koymayı denedin mi??O zaman dağılmıyor.

Ayçiçeği,hakikaten penguenin ayak hareketlerine bayıldık bizde..
 
Ne güzel, ne sıcak bir tatil olmuş bu...

Katmer benim teyzemin spesiyalidir. Annem öğrenmemekte inat eder:-) Teyzem de Ankarada yaşıyor. Ne zaman gitsek mutlaka iki kez katmer yapılır. Birisi gitmeden önceki gün yapılır ki bolca yolluk konabilsin. Teyzem bir de sac üzerinde yapıyor. Ne lezzettir o... Nisanda eşimin konsolosluktaki işlerini halletmek için Ankaraya gideceğiz. Teyzemi bulursam (sürekli İzmire oğluna gider de:-) ondan tarifini alacağım ve aile geleneğini ben sürdüreceğim. Sen de bu arada biliyorsan tarifini verirsen çok sevinirim:-)
 
Tüm anneler aynıdır lafından yola çıkarak sanırım biz de aynı şekilde davranacağız:))) Ben eskiden hayatta böyle yapmam dediğim şeyleri bazen kendimi yaparken yakalıyorum ve çok gülüyorum:) Tatilinizin keyifli geçmesine çok sevindim.
 
süper yaaa, iyi gezmişsiniz...Bizde resimlere baktıkça hayalimizde gezdik, yedik içtik :)
İyi haftalar...
 
Bende Pınar birşeyler yiyince acayip mutlu olanlardanım Age, kimbilir yaşlanınca ne olacağım :)

Bence de daha sık yazmalısın :)
 
Kesin öyle olacağız biz de age35, ben şimdiden ne yerlerse(ne yedirebilirsem)mutlu oluyorum....
 
Renklercim,bilmiyorum tarifini katmerin ama öğrenmek istiyorum bende..Öğrenir öğrenmez yayınlarım...=)

Ceydacığım,eminim ki bizlerde aynı olacağız,yani armut dibine düşecek kaçınılmaz..
 
Gamzecim,tadı damağımızda kaldı..

Çocuk gibi,bende yazmak istiyorum daha sık ama olmuyor işte.=(
 
Zeynocuğum,
Yemediklerinde de mutsuz oluyorum resmen..=(
 
Galiba bu tatil herkes Neşeli Ayaklardaydı:)) Ben bile yeğen uğruna gittim ki oluyor bir 10 yıl kadar çocuk filmine gitmeyeli.
Bu Turasan'ı biz de deneyelim , bakalım. Ben şarap içerken değil ama şarap içtiğim akşam daha eve kapıdan girerken uyumaya başlayanlardanım.
 
Çok güzel bir tatil olmuş anlaşılan, bu arada yiyeceklerde çok güzel gözüküyorlar :)
 
Sobeyi yanıtlamadın age..
 
Amanın, 3 aydır rejimde birine işkence gibi geldi son postun :)) İçim gittiiiiii :))) Anneciğinin ellerine sağlık.
 
Çenebaz,başkaçocuk filmi yoktuki=((

Crescent,tadı damağımızda kaldı her anı ile..

Yanızlar Kraliçesi,,en kısa zamanda geliyor.

Güncüm,postu yazarken bende aynı şeyi düşünmedim değil,arkadaşlarıma işkence olacak lakin...diyerekden tıkladım publishi...
 
Turasan, Kapadokya'da uretilen bir sarap. Fabrikalari orada yani. Bir de satis magazalari var, gercekten cok guzel. Degustasyon bile yapabilirsiniz :))
 
Degutasyon yapayım derken kaybetmeyim kendimi..=)
 
nerelerdesin....
 
AGEcugum nerelerdesin iyi misin? Bugun 1 mart oldu.
 
Kuğucum, Gamzecim ben iyiyim iyi olmasına da eve her akşam iş getire getire ihmal ediyorum sizleri..Hafta sonu buluşabilmek ümidi ile .
 
çok uzuzn zaman olmuş yazmayalı.Hatırlatayım dedim.
 
iyi hafta sonları Age'cim...
 
her geldigimde ayni post valla merak ettim Age.. umarim iyisindiir..
 
Gazel Vakti,haklısın hep aklımda ama geceleri 1 e kadar çalışyorum hiç ama hiç vakit bulamıyorum ne yazmaya ne de gezinmeye..

Gamzecim teşekkür ederim=))

Elmacım,bir yoluna koyayım işi gücüde geliyorum tez vakit de.
 
Özledim diyorum başka da bir şey demiyorum :)
 
Ageciğim, nerelerdesin, iyi misin...
 
Kadınlar Günün Kutlu Olsun canım :)
Bari bugün gelde merakımız geçsin :(
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER