29 Nisan, 2007

Vazgeçiş...


Neden vazgeçiş mi ? Bir önceki postadaki tatil planından vazgeçiş tabiki...
Zaten plan yapmak benim neyime!!
Ne açıdan derseniz,ben evlenene kadar ailemdeki düzen ve nizam nedeni ile eylül ayından yaz tatilini nerede geçireceğimiz planlı programlı olup bilindiğinden ,evliliğimin ilk yıllarında da aynı şeyi yapmaya çalışdım ama nafile Gonca gayet spontoneous bir abi olması nedeni ile "Hele bi vakti gelsin bakarız" cılık bana da bulaşmışdı bir kaç yıldır...

Taki bu yıla kadar..Nedense abi beyin gazı ile plan yapmaya heves ettim ama...Yine kararsız kalarak "Siz takılın" Biz daha karar veremedik diyerek yine özümüze döndük...Ne mi yapacağız? Ben yine arada dellenip bir yerler bulup sonra yine vazgeçeceğiz!!Son dakikaya kadar değişip duracak bu senede anlaşılan .Sizi gelişmelerden haberdar edeceğim tabiki.

Bu güzel yemekler ne derseniz,yine gecikmiş post izahatı olacak.Şöyleki bu güzel poğaçalar,mantarlar 23 Nisan tatilinde yapıldı.Abimin kızı 23 Nisan tatilinde bizde kalmışdı.İki güzel kızla neler yaptığımı anlatacakdım size..Poğaçalar kızımın ,mantarlarda Goncanın favorisi oldu 3 günlük tatilimizde.

Tatil için abimin kızı ki o da 95 doğumlu Mercimek hanımla 5 yaş araları ama iyi anlaşıyorlar.23 Nisan günü öğleninde TV deki şenliği seyrettik büyük zevkle.ertesi gün de sizi nereye götüreyim deyince Büyük kzımız
- "Halacım ben Eminönü nü çok merak ediyorum bizi götürürmüsün deyince bende Meşhur mekanım olan tahtakale de ki İstanbul Cafe yi özlediğim için hemen atladım.


Bayağı dolandık Şarkhan a götürdüm onları,çiçekçileri,baharatçıları gezdirdim,bir kaç toka ıvır zıvır alınca da pek bir memnun oldular.En sonunda da mekanımıza gidip,hellümlü sandiviçlerimizi yedik.Onlar Ayran içerken bende leziz çayımı yudumlayarak hem annelik hem de halalık görevimi yapmanın verdiği keyfin tadını çıkardım..

Cuma günü de Mercimek Hanım dersi bitip benim odaya gelince olanı da anlatmam lazım...

Son zil çalıp tören bitiminde yanıma bir geldiki renk bembeyaz,surat bir karış..Zor ayakda duruyor..

-- Anne ben çok kötüyüm!Hastaneye mi kaldırılcam yine?

Bir baktım eller buz gibi.

Korktum ROTA ya da böyle başlamışdık.Okuldan eve gelene kadar bir sürü senaryo yazdım kafamda. Yolda okulda onu üzen bir kaç olaydan bahsetti.Bayağı canı sıkılmışdı.Merdivenleri zor çıktık.Eve girer girmez attı kendini yatağına ve ateşi direk 38.5 oldu.İlaç verdim.Ihlamur yaptım.1-2 saat sonra gayet iyiydi.Cumartesi de dışardaydık yine iyiydi.Cuma günü neden olduğunu anlamadığım bir ateşlenme oldu.Daha sonra aklıma geldi ,Bir yerde okumuşdum çocuklar üzüldüklerinde de ateşlenirlermiş.Acaba bu yüzden mi oldu diye düşünmeden edemedim...

Herkese iyi haftalar...

Comments:
Canim yaaaa
1- kiyamam ben mercimegimize:( Simdi nasil???

2- ulas bana hersekilde blogumdan emailmden:))) anladin sen onu:)))
 
Gayet iyi Kuğucum,öyle geldi geçti..Ulaşayımda senin commentler de zuzaylı hissettim ben kendimi şahsen mailden ulaşayım bari bir vakit...
 
Eee niçin üzülmüştü kızınm anlayamadım. Ama ageçmiş olsun yinede.
 
geçmiş olsun mercimeğe.. üzülmesin bir daha hiçbir şeye.:) poğaçalar harika görünüyor ellerine sağlık, afiyet olsun hepinize.:)
 
Geçmiş olsun. Çocuklar o kadar hassas ve narinler ki. En ufak bir üzüntü, mutsuzluk bile onları fiziksel olarak hasta ediyor ne yazık ki :(
 
Geçmiş olsun Mercimek hanıma. O küçücük merimek niye üzüldü ki. Kıyamam ben ona.
Benim favorim mantarlar, çok güzel görünüyorlar.
 
Mercimekçik için geçmiş olsun. Üzüldüğünden olduğunu sanmıyorum, küçük bir soğuk algınlığı gelip geçmiş olabilir. Tatille ilgili plan yapamayanlardan biriyimdir. Bizim işte ne zaman ne olacağı belli olmadığı için çok ilerisi için plan kurmuyorum. Aslında plan- programı ben de severim ama...
 
Gazel ,öyle önemli bir şey değil tabibize göre küçük onlara göre büyük..

Fikriminincegülü,teşekkürler..

Ayçiçeği bizim kız daha da bir hassas galiba...

Çenebaz,mantarlar fırında tereyağ ve kaşarla yapılmış olup,sıcacık servis edilmişlerdir..

Renkler,plan yapsak bir türlü yapmasak bir türlü..=(
 
gecmis olsun mercimek hanicigmiza, bu aralar herkes ateslenmelerden bahsediyor, salgin bir durum mu var acaba? umarim atlatmissinizdir Age.. Bu arada en buyuk hayallerimdendir, teyze veya hala olayim ki ikisi de olabilirim normal kosullarda, onlari gezdirmek, sinemaya goturmek cok keyifli geliyor bana da. tatil icin uzulme bence, son dakika programlari hep daha keyifli geciyor. optum.
 
Ayy canım benim çok geçmiş olsun...Umarım bir daha yaşamaz..Üzüldüm vallahi okuyunca :((

Annelik ve Halalık görevide eminim çok yakışıyordur sana :)
 
Aman rota olmasında! Geçmiş olsun Age.
Mekan dediğin neresi, birgün gidebilirsem diye soruyorum ve not ediyorum, gidince mutlaka uğrarım diyorum ama tabii önce gidebilmek lazım.
Tatil için de belki böylesi daha iyidir, sürprizli ve güzel olabilir. Hem tatil köyüne girip istenilince çıkılamıyor. Biz de bu yıl ikiye böldük tatilimizi. İlk yarı böyle bir yerde, kalanı annemde:)
 
Elmacım hakikaten çook keyifle geziyorum yeğenim ve kızımla.

Gamzecim teşekkür ederim çok..=)

Annelog,Resimdeki yer ;Eminönü'ünde Tahtakale Hamamı içersinde Cafe İstanbul.Oraya gidince esnafa sorarsan mutlak yönlendirirler..Rota değil bu arada çünkü 1 gün sürdü..
 
Mercimek hanıma çok geçmiş olsun. Üzüldüklerinde de olabiliyor bu tür rahatsızlıklar. Bizim başımıza da geldi. Ben olur olmadık şeyleri takıp üzülen biri olduğum için kızlarımın böyle olmasını hiç istemiyorum. Ve üzüldüğü konuları anlattığında hep bu yönde telkin ediyorum.
Bu arada yaptığın mamalar da inan enfes görünüyor. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...
 
Oncelikle gecmis olsun..ben cocukken uzulunce bademciklerim siserdi hemen..
mantar dolmalari cok guzel gorunuyor bende denemek istiyorum ama bir turlu kismet olmadi
 
Poğaçalar ve mantarlar nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Benim oğluşlarda kaşarlı mantarı çok seviyorlar. Mercimek hanıma geçmiş olsun.
 
geçmiş olsun canım, benim hala üzüntüden şişer boğazlarım yada cırcır olurum...
 
Bocuruk,kızımda benim gibi çok hassas sanırım..

Mom sahi mi hiç duymamışdım ben bunu yani boğaz şişmesini?

Ebru çok teşekkürler ..

Günnn bende aynen cırcır!!Babam hatta eskiden kızım yine motoru bozduğuna göre bir şeye üzülmüş olmalı derdi..
 
İyi hafta sonları canım :)
 
Tatil planinizdan vazgectigin icin üzüldüm, umarim yinede cok güzel bir tatil gecirirsiniz bu yaz. Son postundaki hotel cok süper bir yer, tavsiye edebilirim.
Mamalarda harika bu ara...
 
bazen dışarıda yemek yendiği zamanda öyle mide ve bağırsakta isyan oluyor. o zaman da direk el soğukluğuyla birlikte bir ter ter olmazsa ateş eve gidip te ayakları yukarı dikip iki dakka yatınca geçiyor belki öyle bişey olmuştur.
bu arada yine tahtakale dedin:) ve ben yine gitmek istedim. ayrıca o mamalar ne güzel öyle:)))

nimet
 
Geçmiş olsun mercimeğimize, umarım şimdi iyidir...
Bu arada mantarlar gel beni ye diyor fotoğrafta,nefis görünüyorlar.....
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER