21 Mayıs, 2007

Hayatımız Collage !

Nasıl anlatsam nerden başlasam...Şöyleki yazılmayan günlerin özetleyecek olursak:Sol baştaki ilk resimden başlamak isterim.Mercimek hanım matematik öğreniyor başlıkl resim diyelim biz buna...ya da öğrenemiyor daha mı uygun...ya da bana mı çekmş matematik konusunda geç idrak sendromu...Paraları öğreniyorlar son bir kaç dersdir.Bende anlamayınca evde ne var yok masanın üzerine dizdim bir de hepsine fiat yazılı etiketler hazırladım.Sonra onunla masusçuktan alışverişe çıktık .Öncelikle ellemesine izin vermediğim makyaj malzemelerimin fiatları ilgisini çekti benim caaaanım dior setim 55 kuruş,prenses tacı 75 kuruş,2ytl de mikili cetvel..EE kaç lira harcadık??Yanıt yok...
O zamanne yapalım canım kızım önce beşer beşer saymayı iyce öğrenelim...5,10,15,20,25...yok böyle olmayacak..Bir süre daha cebelleşdikten sonra kumbarasını çıkardık ve ite kaka açıp biraz da bozuk paralarla debelendik.Bir nebze daha iyi kavradı ama hala lira ve kuruş kavramı oturmadı=(
Gelelim sağ üst başdaki resime o da bu sabah odama bir arkadaşım tarafından getirildi.Miiis gibi koktu bütün gün odam...Sol alt köşe ise çooook sevdiğim arkadaşlarımdan biri daha doğum yaptı.Sehpanın üzerinde gördükleriniz Ayşe bebeğin çikolataları ve özenle yapılmış kurabiyeleri ve...sağ altköşe deki resim ise kızımla beraber kaşıkladığımız BurgerKing suflesinin katledilmeden önceki hali .Çok da lezzetli değildi ama sırf Çikolatalı sufle yemiş olmak için yedik beraber.Gonca da bizi seyretti..

Son kolajımıza gelince....Bu da seminer için gittiğim Bahçeşehir üniversitesinin içi ve muhteşem bahçesi..Dünya da kaç insan bu şerefe nail olabilirki öğle aralarında ders aralarında boğaza nazır çay ,kahve yudumlamak,hatta güneşlenmek..Gayet Avrupai biçimde öğrenciler ders aralarında minderlere gömülmüş keyif çatıyorlardı.Özenmedim desem yalan olur.Aklıma Hacettepe deki duman altı olmuş bir türlü giremediğimiz "Feycan Kafe" geldi de sarsılmadan edemedim...

Comments:
Biz dumanaltı kafelerdeydik ama, umarım çocuklarımız boğaza nazır içerler çaylarını. Dior seti ucuza gitmiş.:)
 
Mercimek hanıma matematiği öğretmek ve hatta sevdirmek için iyi bir yöntem bulmuşsun. Ben de oğluş birinci sınıfta iken çarpmanın mantığını birkaç sepet ve her sepetin içine konan kalemler ile öğretmiştim. Sonra, hani bahçenin etrafı çitle kaplanır, veya etrafına şu kadar aralık ile ağaç dikilir türünde problemleri de maketler hazırlayarak anlatmıştım:-)

Bu arada özel üniversiteler hoş görülebilir ama burada işe adam ararken asla özel üniversite mezunu almıyoruz biliyor musun? İTÜ mimarları her zaman özel üniversitelere göre çok daha tercih ediliyor. Hacettepe, ODTÜ, İTÜ, hatta Yıldız, Mimar Sinan her zaman revaçta... İş hayatında çok şanslı değiller ve büyük firmalar buna dikkat ediyor. Ama ileride ne olur bilemem. Üstelik hayatı çok steril yaşamak da doğru değil. Gerçek hayat Boğaz manzaralı Cafelerde geçmiyor çünkü:-)
 
Vallahi kolajlarla cok kestirmeden ama harika sekilde anlatmissin olmadigin gunleri AGEcugum:))
 
Gerçekten küçük bir çocuğa matematik öğretmek çok zor ya. Allah sana sabır, Mercimek hanıma da zihin açıklığı versin. Bahçeşehirin konumuna ben de bayıldım. Tekrar öğrenci olup o keyfi sürmek var.
 
Offff fotoğrafların hepsine bayıldım,o çikolatalar, dondurma, kokusu buraya kadar gelen gül,deniz manzarası,çayır çimen,oy oy oy oooyyy :)))
 
Paraları öğretmenin en kolay yöntemi Mercimek Hanımcığıma bir miktar harçlık vermen ve almak istediklerini kendi parasından harcaması olabilir Age' im. Bu çalışmaları gerçek hayata taşıdın mı, hazırladığın alt yapıyı uygulamaya başlayarak işi bitirebilir küçük hanım efendi :))))

Bu arada bende ODTÜ' nün duman altı kantinlerinde, kalorifer tepesinde geçirdim yıllarımı. Ne eğlenirdik arkadaşlarla, Öyle özlerim ki o günleri anlatamam :)) Şimdi özel üniversitelerin kantinlerine baktığımda o güzelliği, doğallığı göremiyorum sanki. Hangisini tercih edersin dersen, ben kendi gençliğimi geçirdiğim kantinlerdenm alacağım age' im.

Bu arada güllerine bayıldım ama bakmak bile alerjimi tetikliyor galiba :)))))
 
Paraları öğrenmek hakikaten kolay değildir. Biz bile TL den YTL ye geçişi tam beceremedik baksana. Kendisi birşeyler aldıkça daha iyi öğrenir bence de.
Geçen haftasonu eşimle mezun olduğumuz fakültenin olduğu Ege Ünv. kampüsüne gittik biz de yürüyüş için. Yemekhane çok modernleşmişti. Bizim zamanımızı hatırlayıp epey bi nostalji yaptık. Yurtlar hala bakımsız görünüyordu ama:(
Bir dekorasyon dergisinde Bahçeşehir Üniversitesinin iç düzenlemelerini görmüştüm de, orda okuyanlara imrenmeden edememiştim ben de:) Ne yaparsın hayat bazılarına daha mı keyifli?
Sevgilerimle...
 
Kolay gelsin matematiği bir severse hep sever :) Bu arada bizde duman altı kafelerdeydik ama o denize nazır kampuslerden cok daha fazla puan alarak hemde, nasıl bir adalet di mi :(
 
Merhaba canım,

Bence çok iyi bir fikir matematiği öğrenmek için...Biz bize bazen kuruşları hesaplayamıyoruz :)

Üniversitenin içine bayıldım, keşke şuan öyle bir yerde çalışsam ayy ne iyi olurdu yaa...

Öptüm canım arayı fazla uzatma olur mu?
 
matematik benimde hic sevmedigim dersti ama ögretmenim sayeseinde cok sevmeye basladim ve iyiydimde diyebilirim..simdi 8e giden yigenimi ben calistiriyorum, ama keske parayla ilgili olsa,onlarin konulari aci,prgelle hesaplama falan:))bakalim daha nereye kadar yardim edebilicem:))
internete giriyorum, ama okuyup cikiyorum, yorum birakamasamda okuyorum yanii;))
öptümmm
 
Fikrimin İnce Gülü tabiki Feycan ın da ayı bir havası vardı,dumanı az olduğu vakitlerde..Ama ne olursa olsun boğazdaki bir üniversite dünya eşşiz..

Renkler,tabiki haklısın devlet üniversitelerinin üstünlüğü tartışılmaz ama sağlanan imkanları düşününce deli oluyor insan.Ben Edebiyat mezunu olarak koskoca Hacettepe nin kütüphanesinde sararmış ve nem kokan ortamında çalışamaz,Bilkent e gider bizden kat kat zengin kütüphanesinde adam yerine konarak çalışırdım malesef.

Kugumcum sizde yapınız kolajjj şöyle ortaya karışık...
 
Çenebaz cidden zor,hele bir de kendi çocuğunu öğretmeni olmak daha zornormalde ben çok sabırlıyımdır ama iş matemetik öğretimine gelince...

Neşelicim evet haklısın bakkala gitttiğimizde bu dediğinş uyguluyoruz ama orada utanıyor sanırım bir türlü yanaşmıyor hesaplamaya..Kendi üniversitelerimiz tabiki hepsinden daha üstün bende hacettepe nin koridorlarındaki sıcaklığı muhabbetleri bir şeye değişmem benim özentim hem günümüzde özel üniversitelerin kaliteli bir biçimde artarak;şimdiki gençelrin bizler gibi ya kazanamazsam stresi yaşamamaları.Seçenekleri bizden kat be kat fazla,en kötü öğrenci bile kendine iyi ya da kötü bir üniversite bulabilir!

Bocuruk,inşallah çocuklarımız en iyi yerlerde başarı ile okurlar..

Güncüm evet çok haklısın Bilkente girenleri hatırlıyorum 30 40 puan aşağıda olanlar bizlerle aynı eğitimi hatta neredeyse aynı hocalardan aldık dersleri...


Gamzecim,e gel buralara sen at kapağı üniversiyteye sonrada bizi de yanına alıverirsin=)
 
Birtencim bende korkuyorum gerçekten nereye kadar yardım edebileceğim diye??Bence artık bir post yazmanın zamnı gelid geçiyor bile..
 
canim ben geldim geleli kac kere post yazdim,belki görmemissindir cünkü bir kerede nerelerdesin demistiin buraya yorum yazdigim zaman...
 
Bence de çok iyi bir yöntem seçmişsin paraları öğretmek için Age. Kendi de kullandıkça pekişecektir. Dior seti bence de ucuza gitmiş:)
Renkler'in söylediği çok ilginç ve önemli. Bizim sektörde özel üniversiteden mezun diye bir kavram yok henüz. İTÜ veya Yıldız'lı herkes. Ama başka konularda özel üniversitelilerin büyük firmalarca öncelikli tercih edilmediğini bilmiyordum. İleride ne olur, iş imkanları neler olur ve tercihler nasıl değişir? Göreceğiz.
 
Annelog bence özel mi devlet mi pek önemli önemli değil o kişi kendini--yetiştirebildiyse--asıl önemli olan! benim çalıştığım yerde boğaziçi mezunu da var Hacettepe de ama vur kafaya ses gelir hakikaten!!!
 
merhaba demek sende hacettepedensin. evet feycanın ilk girişinden itibaren sigara ve yemek kokusu rahatsız eder saça sinen kokular gün boyu çıkmazdı sonradan bahçeyide açtılar biraz rahatlamıştık.son durum feycan taa 1997'lerde kapandı ve 3-4 yıl önce gittiğimde gördüm ki süper manzaralı ve çok şık restoranlar açılmış deniz manzaralı olmasada süper.özel okullar onca parayı nerelere yatıracak tabiki vitrin önemli:)
çocuk gibinin dediği gibi alışverişe göndericeksin mercimeği bak nasıl öğreniyor paraları..
 
Figencim görmek isterdim Feycan ın yeni halini daha doğrusu yeni kafeleri =)
 
bende üniversite okuyamayanlar serisiydim keşke okusaydım da şimdi otururken duamn altı oluyorum ozaman bari amacım olurdu evet bahceşehir süpr bir üniversite oradakiler acaba orda olmanın kıymetini biliyormu oda tartışılır.allh oğluşuma nasip etsin
 
nedır bız ıngılızcecılerın matematıkten cektıgı kardes? sımdıkı aklım olsa daha cok asılırdım matematıge ama sende kızın arasını sıkı tut matematıkle bence.
bızım 9 eylul buca eğitimde cafettomuz vardı bayırdım ben hala cok özlerım ne guzel gunlerdı ya...................
 
Ah o Feycan:))) Girişteki basamaklar ayrı dünya,içeride müzik kutusunun yanindakiler ayri, tüm gün kağıt oynayanlar apayrı:))) Ah o A kapısı:)))
 
Civciv haklısın çok kesinlikle kıymetlerini bilmediğine eminim..
 
Aqua,dil öğrenmişiz biz..napar bize matematik,geometri,analitik...dumanını attırırız evelallah...
 
Sardunyacım,insanın anıları hoş olunca mekanında pek kıymeti olmuyor aslında..
 
Yorum Gönder



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

illa okumam lazım
HEY GİDİ GÜNLER